Ballerup Kommune og Pensiondanmark har underskrevet en hensigtserklæring om i fællesskab at udvikle bydelen Kildedal inden for 8-10 år. Illustration: Werk

Ballerup og Pensiondanmark vil udvikle by- og erhvervsområde på 262.000 kvm

Ballerup Kommune og Pensiondanmark vil udvikle by- og erhvervsområde med op til 1.000 boliger og op til 10.000 nye arbejdspladser – i alt cirka 250.000 kvm etagemeter. Således er et bæredygtigt by- og erhvervsområde markedsført som Kildedal på tegnebrættet.

Det samlede areal kommer til at udgøre 262.000 kvm og indebærer opførelse af 1.000 bæredygtige boliger og ejendomme, der kan rumme 10.000 arbejdspladser. Ballerup Kommune og Pensiondanmark har underskrevet en hensigtserklæring om i fællesskab at udvikle bydelen Kildedal inden for 8-10 år.

– Vi ser store perspektiver i planerne om et samarbejde med Ballerup Kommune. Ambitionerne i projektet flugter godt med Pensiondanmarks strategiske fokus på at investere i bæredygtigt og innovativt byggeri og udvikling af bydele. Kildedal kan forene socialt ansvar og målsætninger om at bidrage til innovation og vækst med behovet for at skabe gode afkast til vores medlemmer, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, Pensiondanmark.

Fokus på life science-virksomheder
Det er intentionen, at Kildedal skal have fokus på life science-virksomheder inden for blandt andet MedTech, HealthTech, BioTech og kunstig intelligens. Dertil kommer medicinal- og medico-industrien.

– Ballerup har i mange år haft en stærk position inden for erhverv, hvor vi har arbejdet målrettet og langsigtet. I et stærkt samarbejde med Pensiondanmark om udvikling af Kildedal vil vi kunne skabe et område, der vil kunne give yderligere vækst, udvikling og arbejdspladser til gavn for Ballerup Kommune og hovedstaden – ja, til gavn for hele Danmark, siger borgmester i Ballerup Kommune, Jesper Würtzen, Socialdemokratiet.

Kildedal huser allerede i dag en række store, internationale virksomheder inden for life science. Det er blandt andet Oticon, Cooper Surgical og Novo Nordisk.

Boligerne i Kildedal skal bygges efter de højeste standarder inden for bæredygtighed. Ballerup Kommune og Pensiondanmark forventer, at byggeriet bliver bæredygtighedscertificeret efter standarden DGNB-Guld.

Projektet er tegnet af arkitektvirksomheden Werk.

Fakta: Kildedal

 • 262.000 kvm svarende til 26 hektarer stort by- og erhvervsområde
 • Cirka 250.000 kvm etagemeter
 • Op til 10.000 nye arbejdspladser
 • Op til 1.000 nye boliger
 • En blanding af nye life science- og tech-virksomheder

Fakta: Ballerup Kommune

 • 48.400 borgere
 • 47.500 arbejdspladser, hvoraf 6.000 er inden for life science
 • Virksomhederne i Ballerup bidrager til BNP med indeks 330
 • Virksomhederne har vækstrater på 11,6 procent
 • Virksomhedernes produktivitet er 1,8 gange over landsgennemsnittet, og er det højeste i Danmark
 • 17 procent af virksomhederne har eksport og ligeledes over landsgennemsnittet
 • Ballerup har den højeste andel af internationale virksomheder lokaliseret

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Se alle

Seneste nyt

Populære nyheder