Tidligere offentliggjort illustration af NPV’s bolig- og butiksprojekt i Vejle. Illustration: Årstiderne Arkitekter
Tidligere offentliggjort illustration af NPV’s bolig- og butiksprojekt på Posthusgrunden i Vejle. Illustration: Sweco Architects

Ny klage bremser 79.000 kvm stort NPV-projekt

Udviklingsprocessen for Posthusgrunden ved Gammelhavn i Vejle har taget mange drejninger, siden byrådet i Vejle Kommune vedtog lokalplanen for området i oktober 2016.

Lokalplanen og det tilhørende kommuneplantillæg fik fire vejlensere til at klage over flere mangler i planerne, og de fik i første omgang delvist medhold.

Siden valgte Planklagenævnet at omgøre sin egen beslutning, så kommune- og lokalplanen for posthusgrunden alligevel blev kendt gyldig.

Nu oplyser Vejle Amts Folkeblad, at den ene af de fire oprindelige klagere, Helle Madsen, der driver skobutikken Helle M., har sendt en ny klage over den nu godkendte kommuneplan.

I klagen anfører Helle Madsen, at kommuneplanen ikke gør rede for alle de nødvendige elementer, planloven kræver.

– I forhold til den tidligere kommuneplans ramme øges antallet af butikskvm i Vejle by fra 120.00 til 188.000 kvm. Det er en forøgelse på mere end 50 procent. Hvordan tør politikerne gøre det, for hvor skal de butikker komme fra, og hvordan skal byens eksisterende detailhandel klare sig? Det er det, jeg klager over, og det, synes jeg, er værd at kæmpe for, siger Helle Madsen til Vejle Amts Folkeblad.

Spørgsmålet er nu, om Planklagenævnet vil behandle skohandlerens indsendte klage.

Nævnets afgørelse faldt 27. september, og Helle Madsen har sendt sin klage ind 31. oktober. Det skal Planklagenævnet tage stilling til, og den delafgørelse afventer Vejle Kommune, inden den sender sit syn på klagepunkterne til nævnet.

Jens Schaumann har oplyst til Estate Media, at NPV’s projekt på Posthusgrunden i Vejle efter nedskalering omfatter 51.000 kvm bolig, 9.000 kvm erhverv og et P-hus på 19.000 kvm – i alt 79.000 kvm.

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder