Kløverhaven skal bygges for enden af Kløvermarkens fodboldbaner. Illustration: Gehl Architects skal bygges for enden af Kløvermarkens fodboldbaner. Illustration: KAB
Kløverhaven skal bygges for enden af Kløvermarkens fodboldbaner. Illustration: Gehl Architects

500 boliger kan være starten på nyt 750.000 kvm stort boligområde i København

KAB og Skanska vil bygge 500 boliger på Amager. Konkret vil de to bolig- og byggeaktører bygge 500 boliger øst for Kløvermarkens fodboldbaner.

Det skriver Fagbladet Boligen.

De 250 af boligerne skal være almene og en blanding af familie-, senior-, ungdoms- og plejeboliger, mens de resterende 250 skal være andre ejerformer.

Den 12. december skal Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune afgøre, om Amager skal have 250 nye almene boliger.

– Der er blandt boligsøgende kæmpestor efterspørgsel på billige boliger i København og dermed også almene boliger. Billige boliger er også efterlyst af politikkerne, siger adm. direktør Jens Elmelund, KAB, til Fagbladet Boligen.

KAB administrerer blandt andet alment og kommunalt byggeri og er ejet af beboerne i mere end 60 boligorganisationer med flere end 60.000 almene boliger i hovedstadsregionen.

Bygges over flere etaper
KAB og Skanskas boligprojekt har fået navnet Kløverhaven og skal være starten på et nyt 750.000 kvm stort boligområde i København kaldet Kløverkvarteret. Ifølge Skanskas plan vil området fuldt udbygget med kommunens arealer kunne rumme 15.000 boliger. Skanska ejer 285.000 kvm jord i området.

De 15.000 boliger skal dog ikke bygges på én gang. Projektet er opdelt i faser, hvor første fase forventes at være helt færdig i 2030, hvis man får lov til at bebygge grunden. Men allerede i 2022 vil de første 600 boliger kunne stå klar, oplyser Skanska til TV 2 Lorry.

Læs også Forstadskommune vil bygge ny bydel med 12.000 boliger på størrelse med Nordhavn

Læs også Hommelhoff vinder ny maritim bydel med 7.500 kvm boliger og erhverv (+)

Læs også Core Property Management køber 8.400 kvm boligbyggeret i Høje Taastrup C (+)

Læs også AKF i milliardprojekt på Københavns Vestegn – vil bygge over 470 boliger

Læs også Dades ombygger fabriksbygninger i Søborg til 184 lejligheder





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder