Studieboligprojektet med478 bæredygtige ungdomsboliger i Lyngby. Illustration: Tegnestuen Vandkunsten
Studieboligprojektet med478 bæredygtige ungdomsboliger i Lyngby. Illustration: Tegnestuen Vandkunsten

To selskaber bygger 478 bæredygtige ungdomsboliger i Lyngby

Fra januar 2020 og frem mod sommeren 2021 bliver 478 bæredygtige studieboliger fordelt på 17.500 kvm opført i Lyngby for at imødekomme den store efterspørgsel efter boliger til studerende. Det er resultatet af et samarbejde, Pensiondanmark og Boligfonden DTU indledte for knap tre år siden.

Lokalplanen forventes endelig godkendt januar 2020, hvorefter arbejdet går i gang.

– Vi har udviklet en spændende model for et langsigtet samarbejde med Boligfonden DTU. Samarbejdet vil bidrage til at reducere boligmanglen for unge studerende samtidig med, at det vil sikre et stabilt og fornuftigt afkast til Pensiondanmarks medlemmer. Vi har valgt Scandi Bygs modulbyggeri, og da de leverer Svanemærkede boliger som standard, vil de nye boliger som det første byggeri i Danmark både blive bæredygtighedscertificeret til DGNB Guld og samtidig Svanemærket, siger Pensiondanmarks adm. direktør, Torben Möger Pedersen.

Tidsplan
De 478 studieboliger på Lundtoftevej 160 i Lyngby skal afleveres i tre etaper – første etape skal være klar til indflytning fra sommeren 2020, mens sidste etape forventes klar til indflytning i sommeren 2021. Det drejer sig om i alt 17.500 kvm, der bliver fordelt på otte blokke i fire etager, hvor der blandt andet bliver fællesrum og -køkken, vaskeri og sportsfaciliteter.

– Vores fornemste opgave er at få etableret flere gode boliger, herunder i høj grad til internationale studerende, indenfor en økonomi som matcher segmentets betalingsevne. Her har vi fundet en rigtig god løsning, hvor både pris, kvalitet og tidsplan matcher vores ønsker. Modulbyggeri har nemlig den helt store fordel, at fundamentet kan støbes samtidig med, at boligerne bliver bygget. Det betyder, at vi allerede i sommeren 2020 kan have de første cirka 150 boliger klar til indflytning, forklarer Boligfonden DTU’s direktør, Mikael Hyttel Thomsen.

Som totalentreprenør er valgt Scandi Byg i Løgstør, der er Danmarks største inden for industrialiseret modulbyggeri.

Studieboligprojektet er tegnet af Tegnestuen Vandkunsten.

Fakta om projektet

  • Beliggenhed Lundtoftevej 160 i Lyngby
  • Samlet areal: 17.500 kvm
  • Antal boliger: 478
  • Indflytning: Første etape fra sommeren 2020
  • Totalentreprenør: Scandi Byg
  • Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten
  • Bygherre: Pensiondanmark og Boligfonden DTU
  • Certificering: DGNB Guld og Svanemærket

Læs også Lyngby får ny bydel (+)

Læs også Basecamp lancerer aarhusiansk højhusbyggeri med projektsum på over 600 millioner kr. (+)

Læs også Basecamp konverterer del af Københavns Universitet til 350 studieboliger (+)

Læs også Pensiondanmark udvikler 420 ungdomsboliger i Lyngby

Læs også Basecamp Student bygger 639 studieboliger i Lyngby





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder