Estate Media –

Nyheder – Danmark

Illustration af den ny bydel i Albertslund Kommune. Illustration: Urban Creators
Illustration af den ny bydel i Albertslund Kommune. Illustration: Urban Creators

Forstadskommune vil bygge ny bydel med 12.000 boliger på størrelse med Nordhavn

Borgmester kalder det for et af de største byudviklingsprojekter uden for selve København

Søren Duran Duus

onsdag 13. november 2019 13:24

Ambitionerne fejler bestemt ikke noget i Albertslund Kommune, hvor industripark efter planen skal udvikles til en helt ny bydel med 12.000 boliger til 24.000 borgere og flere tusinde nye arbejdspladser.

I 1960’erne blev Hersted Industripark etableret som et af landets største erhvervsområder. 50 år efter har kommunalbestyrelsen i Albertslund nentop besluttet at sende en masterplan i høring. Området har et areal på 160 ha og dermed på størrelse med Københavns Nordhavn. Borgmester Steen Christiansen, Socialdemokraterne, kalder det for ’et af de største byudviklingsprojekter uden for selve København’:

– Området med Hersted Industripark har kæmpe potentialer, som vi skal have udnyttet. Masterplanen lægger op til at skabe fremtidens bydel. Jeg forventer mig meget af planen, som skal sørge for en bæredygtig udvikling og ende ud i fremtidens bæredygtige by.

– Vi trækker skoven ind i byen og vil skabe nye og blandede bydele med både attraktive boliger og erhverv, som hånd i hånd skaber et vitalt liv ved den kommende letbane. Det skal bidrage til et stærkere, rigere og mere selvstændigt Albertslund, siger borgmesteren.

Skal udvikles i tre etaper
Ifølge Steen Christiansen skal masterplanen bidrage til, at Albertslund i højere grad end i dag ’manifesterer sig som en grøn og bæredygtig velfærdsby’ i hovedstadsområdet. Udviklingen af Hersted Industripark skal ske i tre faser og forventes tidligst færdigt i 2045.

Illustration af den ny bydel i Albertslund Kommune. Illustration: Urban Creators

I Første fase forbindes området med den nye letbane via en ny bygade. Dertil kommer rekreative områder og et bydelscenter i området ved stationen. Senere kommer etableringen af de mere skovnære områder.

11 nye kvarterer
I masterplanen deles Hersted Industripark op i 11 nye kvarterer med nye bebyggelser og beplantning. Hver især vil de have deres særegne karaktertræk, der relaterer sig til områdets historie og omgivelserne. Kvartererne bindes sammen af boulevarder, parker på nedlagte veje og grønne områder til idræt og leg.

Den nyeste by- og transportteknologi kommer også til at spille en understøttende rolle i den fysiske og digitale infrastruktur ved at gøre færdslen i området både let tilgængelig, sikker og komfortabel. Blandt andet kommer førerløse busser, digitale informationsstandere, intelligent gadebelysning og såkaldte super-cykelstier.

På tirsdagens møde i kommunalbestyrelsen, hvor masterplanen blev godkendt og sendt i høring, blev det også besluttet at sætte gang i lokalplanarbejdet med det første konkrete udviklingsprojekt i Hersted Industripark, der skal omdanne et erhvervsområde til boliger.

Urban Creators er rådgiver på masterplanen.

Læs også Hommelhoff vinder ny maritim bydel med 7.500 kvm boliger og erhverv (+)

Læs også Core Property Management køber 8.400 kvm boligbyggeret i Høje Taastrup C (+)

Læs også AKF i milliardprojekt på Københavns Vestegn – vil bygge over 470 boliger

Læs også Dades ombygger fabriksbygninger i Søborg til 184 lejligheder

Læs også Balder bygger yderligere 184 lejeboliger i ‘fremtidens forstad’ (+)

( Besøgt 1.062 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Bonnier køber Estate Media – ser store muligheder

Transaktioner, Virksomheder og mennesker / onsdag 21. oktober 2020

Ny ejer af Danbolig Erhverv København køber nordsjællandsk partnerkreds ud

Pluss, Erhvervsmæglere, København, Virksomheder og mennesker / onsdag 21. oktober 2020

Køber sjællandsk lejlighedskompleks for trecifret millionbeløb

Bolig, Investering, Transaktioner / tirsdag 20. oktober 2020

Østjysk Bolig finder midlertidig forretningsfører efter fyring og politianmeldelse

Almene, Bolig, Jura / onsdag 21. oktober 2020

Vestjyske erhvervsmæglere har svært ved at skaffe lagerlokaler

Industri og logistik / onsdag 21. oktober 2020

A.P. Møller-Mærsk køber naboejendom for 420 millioner kr.

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / tirsdag 20. oktober 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 27. oktober kl. 09:00

Investering i fremtidens almene boliger

- grønne renoveringer for milliarder i den blandede by

Tirsdag den 3. november kl. 09:00

Boliglejeret

- de væsentlige og grundlæggende principperEstate Podcast

Seneste nyheder