Estate Media –

Nyheder – Danmark

Google Maps

Tomme butikslokaler bliver konverteret til andet erhverv

Udbuddet af detaillokaler er steget med 30 procent det seneste årti. For at undgå yderligere stigninger bliver tomme lokaler konverteret til andet erhverv, erfarer EDC Erhverv Poul Erik Bech og Home Erhverv

Søren Duran Duus

mandag 11. november 2019 11:25

Nethandlen buldrer frem, og ifølge Danmarks Statistik er antallet af mennesker i alderen 16-74 år, som har handlet via internettet de seneste tre måneder, steget fra 54 procent i 2009 til 74 procent i 2019. Udviklingen afspejles også i tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk, som viser en stigning i udbuddet af detaillokaler på 30 procent de seneste 10 år.

For at undgå tomme gader bliver mange af de tomme butikslokaler konverteret til andet erhverv. Udviklingen kan ses i det estimerede antal totale kvm for detaillokaler gennem de sidste 10 år, som har den laveste stigning med 6,5 procent. Mens den til sammenligning er steget 7,4 procent for kontorlokaler og 7,3 procent for lagerlokaler, viser tal fra Ejendomstorvet.dk.

– Driftsomkostningerne og huslejen er igennem de seneste fem år steget for butikkerne som følge af kontraktuelle reguleringer, men omsætningen er faldet mange steder, blandt andet som følge af øget internethandel. Denne udvikling kan desværre betyde, at flere butikker må lukke. De tomme lokaler overtages i mange tilfælde af caféer eller personlig pleje, som tilbyder det, forbrugerne ikke kan købe på internettet, siger Frank Heskjær, detailhandelschef i EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Showroom, pop-up-butik eller regulær butik 
Nye typer butikker åbner også som følge af udviklingen, for eksempel når internetbutikkerne bliver store, vil de gerne have en butik til at fremvise deres produkter. Det kan være et showroom eller en pop-up-butik, hvis en regulær butik ikke ønskes.

– Der er ingen tvivl om, at detailmarkedet gennemgår ændringer i øjeblikket. Foruden interessen for caféer og spisesteder oplever vi, at flere af de nye butikker skal fungere som showrooms og pop-up-butikker som supplement til virksomhedernes nethandel. Desuden oplever vi, at lejerne ønsker mere fleksibilitet og kortere bindingsperioder, end vi hidtil har set, for at kunne være konkurrencedygtige og agile i markedet, siger Jonas Malberg, partner & salgs- og udlejningschef hos Home Erhverv i Aarhus.

Seneste nyheder om retail

Shoppingcenter solgt i Odense (+)

Salling Group finder første lejere til 8.000 kvm erhverv i Vejle

Dades dropper milliardsalg af shoppingcentre – kan ikke finde partner

Butiksmarkedet er ikke gået i stå (+)

ATP, Danica og Dades klar til store investeringer i shoppingcentre

Læs mange flere nyheder om retail her

( Besøgt 196 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Se eller gense anden udgave af ’Fredagsbar med Estate’

Fredagsbar / fredag 22. januar 2021

Investortrio køber dansk selskab med ejendomme for knap 300 millioner kr.

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / fredag 22. januar 2021

Restriktioner rammer igen hårdt: – Det er en gyser

Corona, Retail / fredag 22. januar 2021

Fem stærke investorer kæmper om at være med til at udvikle Vollsmose

Byudvikling, Investering, Odense / torsdag 21. januar 2021

Bostad bag fynsk boligprojekt med 47 lejligheder

Pluss, Bolig, Byggeri, Investering / fredag 22. januar 2021

Ny projektudviklingschef i FB Gruppen

Projektudvikling, Byudvikling, Virksomheder og mennesker / torsdag 21. januar 2021

Kommende konferencer

Tirsdag den 26. januar kl. 10:00

WEBINAR Joint venture og strategiske partnerskaber

– fælles udvikling af ejendomme og værdier

Tirsdag den 2. marts kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Køge 2021

- fra købstad til knudepunktEstate Podcast

Seneste nyheder