Adm. direktør Thomas Kempf, Newsec. Foto: Newsec
Adm. direktør Thomas Kempf, Newsec Property Asset Management Denmark. Foto: Newsec

Newsec overtager administrationen af Sampensions danske ejendomsportefølje fra Deas

Fra den 1. marts 2020 skal Newsec Property Asset Management varetage ejendomsadministration af Sampensions samlede ejendomsportefølje i Danmark i stedet for Deas. Deas har haft opgaven siden 2002, men Newsec har vundet opgaven via udbud.

Aftalen omhandler en portefølje på mere end 200.000 kvm fordelt på 23 ejendomme, hvori der indgår bolig- og erhvervsejendomme.

Den strategiske samarbejdsaftale mellem Sampension og Newsec omfatter alle ydelserne i en full service-ejendomsadministration, herunder rapportering, boligudlejning og driftsledelse af alle ejendomme. Aftalen er af ’længere varighed’.

– Vi er rigtig stolte over at kunne byde Sampension velkommen som ny kunde og samarbejdspartner, og vi glæder os til at vise, hvad vi kan som det største ejendomsforvaltningsselskab på det nordiske marked. Vi ser frem til at få en vigtig rolle i at sikre en sund udvikling af ejendomsporteføljen ud fra Sampensions strategiske og kommercielle mål, siger adm. direktør Thomas Kempf, Newsec.

I Sampension er der selvsagt også tilfredshed med den nye aftale.

– Vi er meget tilfredse med aftalen, vi har indgået med Newsec. For os har det været et afgørende parameter at finde en partner, der har høj leverancesikkerhed på en lang række vigtige services inden for administration, management, udlejning og drift. På samme tid har Newsec et solidt setup, som kan sikre os effektive samarbejdsrelationer og de rette kompetencer til at drive den videre udvikling af vores ejendomsportefølje, siger Head of Real Estate & Infrastructure Søren Vendelbo Jacobsen, Sampension.

Aftalen
Samarbejdsaftalen omhandler i første omgang kerneydelserne inden for ejendomsadministration, boligudlejning og drift, men adm. direktør i Newsec ser derudover store muligheder i samarbejdet med Sampension:

– Vi har et naturligt langsigtet perspektiv i vores branche, og det er bestemt ikke hver dag, at store institutionelle investorer skifter ejendomsforvalter.

– Samtidig ønsker vi at udvide vores samarbejde på sigt, ikke mindst ved at gå sammen om at drive den digitale udviklingsrejse i ejendomsbranchen, hvor vi har en række løsninger, der digitalt kan understøtte Sampensions governance og analytiske tilgang til markedet, forklarer Thomas Kempf.

Overtager efter Deas
Deas og Sampension har som indledningsvis oplyst været samarbejdspartnere siden 2002, men fra udgangen af februar 2020 skal Deas ikke længere stå for administration og drift af Sampensions portefølje i Danmark.

– Vi er naturligvis kede af, at vi ikke blev genvalgt som fremtidig samarbejdspartner, da vi har et stærkt, fælles fundament og gode erfaringer med porteføljen. Vi vil nu fokusere på, at overdragelsen sker på en god og ordentlig måde, lyder det fra Deas, som ønsker Newsec Property Asset Management tillykke med med kontrakten og opgaven.

Sampension har globalt ejendomsinvesteringer for cirka 20 milliarder kr. Den udenlandske del fortsætter under de nuværende forvaltere.

Læs også Niam bliver kunde hos Cobblestone

Læs også Sampensions 121 projektlejeboliger i Roskilde revet væk på kort tid (+)

Læs også Sampension og Solstra hiver trecifret milliongevinst hjem på Aarhus-salg (+)

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder