Årslev.
Rendering Årslev: Holscher Nordberg og STED og Vandkunsten.

150 millioner kr. skal byggemodne by syd for Odense

Politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune har valgt at investere godt 150 millioner kr. i Årslev tæt på Odense. Investeringerne skal være med til at gøre området endnu mere attraktivt for potentielle tilflyttere og investorer.

Forstaden Årslev ligger 15 kilometer fra centrum af Odense og dermed tæt på vækstområdet i det sydlige Odense med universitet, robotklynger og kommende supersygehus.

– Vi har som kommune et mål om at blive 3000 flere borgere frem mod 2030, og 1200 af dem skal bo i Årslev. Det gør området til et af vores vigtigste byudviklingsområder, siger borgmester Hans Stavnsager.

Over de næste fire år investerer Faaborg-Midtfyn Kommune derfor godt 150 millioner kr. i udviklingen af Årslev. Penge, der blandt andet skal bruges til infrastruktur, en ny daginstitution, udvikling af en ny bymidte og bypark samt forberedelse til etablering af en ny bæredygtig bydel.

Udviklingen af byen tager afsæt i to arkitektforslag fra Vandkunsten samt Holscher Nordberg og STED, der sidste år vandt arkitektkonkurrencerne om at skabe henholdsvis en ny bæredygtig bydel og en samlende bymidte. Hans Stavnsager er klar med en invitation til foråret til interesserede investorer:

– Det er to fantastiske arkitektforslag, vi nu går i gang med at realisere. Vi er som kommune klar med de første investeringer i millionklassen og går i gang med de første tiltag i 2020, hvor vi også inviterer potentielle investorer til Årslev. Jeg er sikker på, at mange vil blive begejstret, når de ser vores planer om at skabe både en levende og rekreativ bymidte og en helt ny bydel med blandede boformer og varierede boligtyper.

Fakta om Årslev

Der bor 4.000 indbyggere i Årslev. Byen er for nogen blandt andet kendt for at have skabt et mødested i den nedlagt skosålefabrik Polymeren.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder