Estate Media –

Nyheder – Danmark

Bring i Taulov.

Bring bygger 8.500 kvm nyt logistikcenter i Taulov

Der er stor mangel på tidssvarende logistikvirksomheder, og det får nu Bring til at bygge selv

Kamilla Sevel

onsdag 6. november 2019 17:40

Logistikvirksomheders behov for moderne faciliteter og hurtig adgang til motorvejsnet dækkes ikke af det nuværende ejendomsudbud, og et stigende antal vælger derfor at bygge nyt.

Den store efterspørgsel på kvadratmeter til lager- og logistik er tydelig i Taulov, hvor Danmarks varelevering deler sig i øst og vest. Det er praktisk taget umuligt at opstøve tidssvarende logistikejendomme i området, og det betyder, at logistikvirksomhederne selv bygger.

Seneste eksempel er Bring, der nu, to uger efter DB Schenker gjorde det, annoncerer, at de vil bygge 8.500 kvm nyt i Taulov.

– Vi oplever en kæmpe interesse for Taulov og omegn i disse år, og tendensen er eskalerende. Det er både virksomheder, der er i lager- og logistikbranchen, og store virksomheder, der har behov for hurtigt at fordele varelageret rundt i Danmark og Europa, siger indehaver Peter Bauer Mols, Nordicals i Trekantområdet, som hjalp Bring i retning af den nye placering.

De fleste eksisterende logistikbygninger er allerede i fuld drift de fleste steder langs motorvejsnettet. Derudover har nethandlen ændret logistikbranchen og forbrugerforventninger, og det stiller nye og større krav til branchen – og ikke mindst ejendommene, der først og fremmest skal kunne udnyttes mere effektivt.

Derfor bygges der nyt i stor stil i Fredericia, hvor blandt andet Taulov Dry Port udvider med 49.300 kvm, DLG samler aktiviteterne i nye, store rammer, og DB Schencker er som nævnt på vej til at bygge nyt.

– Vi vidste godt, at det ville blive mere end svært at finde en ejendom til Bring i den eksisterende bygningsmasse. Derfor formidlede vi hurtigt kontakt til en lokal entreprenør, som er både erfaren, dygtig og ekstremt hurtig til at eksekvere. Det er nok ikke det sidste store logistikbyggeri, vi ser her i Taulov i den kommende tid, siger Peter Bauer Mols.

Den lokale entreprenør er virksomheden Daugaard Pedersen, som tidligere også har opført ejendomme for både DHL, Blue Water, Danx, Prime Cargo og FairTrans, der har fået til opgave at etablere Brings nye bygninger.

– Logistikejendomme er aldrig standardløsninger, for der er stor forskel på, hvordan virksomhederne driver produktionen. Der er ofte sorteringsanlæg og tilsvarende specialudstyr, der skal indarbejdes i indretningen, så ejendommen er nøje tilpasset virksomhedernes krav. Når bygningen står færdig, leverer vi en komplet fabrik, der er skræddersyet til aktiviteterne i huset, siger adm. direktør Jan Riis, Daugaard Pedersen.

Entreprenørfirmaet har under et år til at opføre det kommende logistikcenter.

– Logistikvirksomhederne har typisk et forholdsvis lille tidsvindue til at flytte produktionen – fra behovet opstår til en indflytning i nye lokaler. Det stiller store krav til os som totalentreprenør. Vi har heldigvis prøvet det før, og vi ved, det kræver, at vi styrer, koordinerer og sætter et højt tempo fra start.

Bring flytter forventeligt ind i løbet af oktober 2020.

Kommentarer

Seneste nyt

Aalborg Kongrescenter søger investorer til udvidelse

Investering, Konference / fredag 21. februar 2020

Ny Podcast: Erfarent panel giver gode råd til Mipim 2020

Podcast, Mipim / torsdag 20. februar 2020

Kilden og de Linde utilfredse med ’stopklodser’ for bæredygtigt byggeri

Byudvikling, Bæredygtighed / onsdag 19. februar 2020

FB Gruppen bag 30.000 kvm stort boligprojekt i københavnsk forstadskommune

Pluss, Projektudvikling, Bolig, Byudvikling / onsdag 19. februar 2020

JLL: Stadig stor investeringslyst i Norden

Pluss, Erhvervsmæglere, Investering / onsdag 19. februar 2020

Lovregulering af ejendomsbranchen fordoblet på 30 år

Ejendom / onsdag 19. februar 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 27. februar kl. 09:00

Sikring af ejendomme

- optimering og forebyggelse af brand, skybrud, terror og uforudsete hændelser

Tirsdag den 3. marts kl. 13:00

Træbyggeri

- muligheder, erfaringer, udfordringer og vidensdeling

Jobmarked

Nyeste opslag

Senior Investment Manager

     

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland