Adm. direktør og partner Morten Jensen, Newsec Advisory i Danmark. Foto: Newsec

Newsec forventer transaktioner for 22-25 milliarder kr. i 4. kvartal

I midten af oktober forudså CBRE, at investeringsvolumenen i det danske marked for erhvervs- og investeringsejendomme ender på ’under’ 50 milliarder kr. i 2019. Tidligere har både Colliers, Cushman & Wakefield RED og Newsec Advisory vurderet, at transaktionsvolumenen lander i underkanten af 60 milliarder kr.

Newsec Advisory fastholder i dag sit bud på 55-60 milliarder kr. for 2019. I 2018 registrerede Newsec handler for 74 milliarder kr.

– Transaktionsvolumen blev tilført mellem 9 og 10 milliarder kr. i 3. kvartal, og dermed holdt markedet lige skruen i vandet, når vi ser på aktivitetsniveauet. 3. kvartal er traditionelt set en stille periode, men uden salget af Copenhagen Towers havde transaktionsvolumen været reduceret betragteligt. Vi mærker en efterspørgsel og stigende interesse i markedet og regner fortsat med en stærk slutspurt i årets sidste kvartal, siger adm. direktør og seniorpartner Morten Jensen, Newsec Advisory.

Læs også Niam køber Copenhagen Towers for 2,3 milliarder kr. af Solstra

Læs også Newsec: Transaktionsvolumenen for 2019 lander på 55-60 milliarder kr.

9-10 milliarder kr. i 3. kvartal
Transaktionsvolumen for 3. kvartal lander på et – ifølge Newsec Advisory – forventeligt niveau på 9-10 milliarder kr. Dermed er den samlede transaktionsvolumen for årets første 9 måneder på 33-34 milliarder kr. ifølge Newsecs tal.

– De store transaktioner bæres fortsat frem af handler med boligudlejningsejendomme, og det er forventningen, at der bliver handlet for 22-25 milliarder kr. i 4. kvartal, så den samlede transaktionsvolumen for 2019 vil lande på 55-60 milliarder kr., siger Morten Jensen.

Newsec Advisory estimerede efter første halvår af 2019, at den samlede transaktionsvolumen for 2019 vil lande på 55-60 milliarder kr.

Historisk set er 4. kvartal ofte det travleste kvartal, hvor der handles mange investeringsejendomme. I det nuværende marked underbygges det blandt andet af et stadig faldende renteniveau.

Flere store handler
Der er allerede i starten af årets 4. kvartal været flere større transaktioner, herunder amerikanske Invesco Real Estates opkøb af 191 lejligheder på Grønttorvet i Valby af projektudviklerkoncernen FB Gruppen til 520 millioner kr. og Nreps nylige erhvervelse af Titangade 9-13 på Nørrebro i København til over 300 millioner kr.

Læs mere i Nrep køber Titan Hus på Nørrebro for over 300 millioner kr. (+)

Læs mere i Ny investor indtager Danmark med Valby-opkøb til 520 millioner kr. (+)

Senest er det 31. oktober kommet frem, at en indtil videre unavngivet lokal investorgruppe køber 152 ejerlejligheder i Vestervang, som er en boligbebyggelse nord for Botanisk Have og Den Gamle By i Aarhus. Boligerne fordeler sig over samlet 11.800 kvm og er kommet på lokale hænder efter i en årrække at have været ejet af det nordiske ejendomsinvesteringsselskab Nrep.

Læs mere i Nrep sælger 152 ejerlejligheder i Aarhus til lokal investorgruppe

– Dertil har vi allerede set en del handler over 100 millioner kr., og samtidig forventes der at ske et par milliardhandler i løbet af de næste par måneder, siger Morten Jensen.

Der er ingen officielle tal for transaktionsvolumenen, men konsensus er, at den danske volumen faldt i både 2018 og indtil videre i 2019 efter rekordåret 2017.

Seneste nyheder om transaktioner

Deloittehuset på 26.000 kvm i København sættes til salg – kan blive årets tredje milliardhandel (+)

Køber odenseansk investeringsejendom for knap tocifret millionbeløb (+)

Privat investor køber Hjertecenter Varde for 16,5 mio. kr. – oprindeligt udbudt til det tredobbelte (+)

Fynsk-sjællandske investorer handler 2.100 kvm stor erhvervsejendom i Esbjerg (+)

Freja har solgt historisk erhvervsdel i Jægersborg Skovdistrikt

International investor indtager Danmark med opkøb af 3.600 kvm strøgejendom i København (+)

Læs flere nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder