Lars Storr-Hansen, Dansk byggerii.
Adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri. Foto: Ricky John Molloy

– Fornuftigt at udskyde nyt boligskattesystem til 2024

Mens blandt andet Danmarks største ejendomsmæglerkæde, EDC, ikke er synderligt begejstret for, at et nyt boligskattesystem bliver udskudt fra 2021 til 2024, er Dansk Byggeri ’glad for, at boligskattesystemet ikke hastes igennem, sådan som der tidligere har været lagt op til’.

– Vi er enige med regeringen i, at man skal vente med at indføre et nyt system, hvis man ikke er helt sikker på, at det vil fungere. Ejendomsskatterne handler om rammen om store dele af befolkningens hverdag. Og med mindre man kan skabe et system, der sikrer stabile rammer for boligejerne, bør man ikke haste det igennem, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri har tidligere opfordret til, at ikrafttrædelsen af det nye ejendomsskattesystem blev udskudt.

– Vi frygtede, at ejendomsvurderingerne ikke ville komme på plads tids nok til, at markedet kunne nå at tilpasse sig. Det ville skabe risiko for, at der opstod en situation, hvor der ville være kaos på ejendomsmarkedet i en periode, siger Lars Storr-Hansen, der mener, at det er fornuftigt at udskyde det nye boligskattesystem til 2024.

Mere ro om ejendomsvurderinger
Udsættelsen af boligskattesystemet betyder, at der nu vil være mere ro om ejendomsvurderingerne, fremhæver Lars Storr-Hansen:

– Det er bedre, at man nu får ejendomsvurderingerne på plads og har mulighed for at sende dem ud til boligejerne i god tid, inden det nye ejendomsskattesystem træder i kraft. På den måde kan købere og sælgere indrette sig på de nye forhold, uden at ejendomsmarkedet går helt i stå, og uden at priserne på boligerne bliver for tilfældige.

Skatteminister Morten Bødskov, Socialdemokratiet, udskød onsdag nye boligskatter med tre år fra 2021 til 2024.

Det skyldes, at der er så meget rod i statens it-systemer, at det ikke er muligt at lave et ordentligt ejendomsvurderingssystem til den planlagte deadline.

Læs mere i Skatteminister: Nye boligskatter udskydes til 2024

Nu venter der politikerne i forligskredsen omkring boligskatten en meget hurtig opgave med at få en bred aftale på plads om hvilke præcise overgangsregler, der kommer til at gælde frem mod 2024.

Læs også EDC: Udskydelse af nye boligskatter rammer dele af boligmarkedet

Læs også Minister: Nye ejendomsvurderinger kan blive yderligere forsinket

Læs også Kritik af nye ejendomsvurderinger: Det er mission impossible

Læs også Ejendomsskatter forventes at stige 1 milliard kr. i 2018





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder