Willemoesgade 15, 8200 Aarhus Nord. Illustration: Sweco og Årstiderne Arkitekter
Willemoesgade 15, 8200 Aarhus Nord. Illustration: Sweco og Årstiderne Arkitekter

Sweco og Årstiderne Arkitekter flytter sammen på 3.000 kvm i Aarhus

Sweco og Årstiderne Arkitekter flytter sammen i en historisk bygning på 3.000 kvm på Trøjborg i Aarhus. Den eksakte adresse er Willemoesgade 15, 8200 Aarhus N.

Det sker, efter Sweco i begyndelsen af 2018 købte Årstiderne Arkitekter.

Læs mere i Sweco køber Årstiderne Arkitekter

Her får de kontorer i shedtagsbygningen med et storrumskontor på cirka 2.500 kvm i ét plan.

Illustration: Sweco og Årstiderne Arkitekter

– Det har været vigtigt for os at finde nogle lejere, som kan værdsætte arkitekturen og genbruge bygningen med industri-looket. Vi har på intet tidspunkt haft planer om at rive bygningen ned, da vi jo netop forsøger at bevare den klassiske gamle Trøjborg-bygning, siger Klaus Gad, en af de tre ejere af Willemoesgadekarréen.

Kontoret kommer til at huse mere end 180 medarbejdere fra 3. kvartal i 2020, hvor det nye kontor forventes at stå klar til indflytning.

Derfor sammenflytning
– Beslutningen om at samle vores aarhusianske afdelinger i Sweco og Årstiderne Arkitekter på en fælles lokation styrker vores samarbejde og åbner mulighed for at levere endnu bedre integreret rådgivning til vores kunder i Jylland. Vi oplever en stigende efterspørgsel på integrerede løsninger, og flere projekter kalder på både ingeniør- og arkitektfaglige ydelser. Det er min klare overbevisning, at vi imødekommer den efterspørgsel bedst, når vi sidder fysisk sammen, fortæller adm. direktør Dariush Rezai, Sweco Danmark.

På det nye fælles kontor samles Swecos ingeniører fra Skejby i Aarhus N med arkitekttegnestuen fra Ceresbyen i Aarhus C. Sammenlægningen vil bygge på erfaringer fra Swecos hovedkontor i København, hvor 800 ingeniører og arkitekter sidder fysisk sammen, og fra Silkeborg, hvor der sidste år blev etableret en ny ingeniørafdeling på Årstiderne Arkitekters tegnestue.

Willemoesgade-ejendommen, som stammer fra starten af 1900-tallet, har tidligere huset blandt andet Otte Mønsteds Margarinefabrik, Jydsk Papirlager og senest Aarhus Universitet, som fraflyttede i 2017. Bygningerne har derfor været brugt til alt fra produktion og undervisning, til kantine og administration.

Bygningerne på Willemoesgadekarréen er på samlet knap 16.000 kvm.

Mægler
Colliers i Aarhus har formidlet udlejningen af Willemoesgade 15. Erhvervsmægler- og rådgivningsvirksomheden formidlede også salget af Willemoesgadekarréen i sommeren 2018, da Freja Ejendomme solgte den tidligere margarinefabrik.

Læs mere i Freja sælger 15.000 kvm margarinefabrik i Aarhus

Læs også Freja sætter karré til salg i Aarhus og frister danske og udenlandske investorer

Seneste nyheder om kontorer

1.461 kvm stor kontorejendom solgt off-market (+)

Nrep køber Titan Hus på Nørrebro for over 300 millioner kr. (+)

Trist kontorudvikling i Østsjælland: Fra 27.400 tomme kvm til 48.700 på et år

Colliers i Vejle flytter til nyt domicil ved motorvejen

Ny udenlandsk investor i endnu et opkøb – overtager 5.500 kvm med Skat som domicillejer (+)

Læs flere kontornyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder