Projektet med Vibehaven i Odense. Illustration: Årstiderne Arkitekter
Projektet med Vibehaven i Odense. Illustration: Årstiderne Arkitekter

Årstiderne Arkitekter, Sweco og Dansk Boligbyg vinder projekt i Odense

Et team bestående af Dansk Boligbyg, Årstiderne Arkitekter og Sweco har vundet konkurrencen om at renovere den almene boligbebyggelse Vibehaven i Odense. Afdelingens 48 boliger skal over de næste to år ombygges til ’en fremtidssikret og mere bæredygtig bebyggelse, der samtidig vil opleves som et elegant arkitektonisk byggeri’.

– Hvis et boligområde fungerer godt socialt, passer folk bedre på fællesarealerne, og inventaret holder længere. Dermed skal boligerne ikke renoveres så ofte, og vi beskytter samtidig ressourcerne. Naboskabet og det gode liv i Vibehaven er derfor kernen i vores projekt, siger Inge Nielsen Skytte, som er kreativ leder for Almene Boliger hos Årstiderne Arkitekter.

Byggherre er Civica, som er en stor, almen boligorganisation på Fyn.

Vibehaven er opført i midten af 1970’erne og er et af de første industrielle modulbyggerier i Danmark. Gennem årene har boligerne været præget af problemer med blandt andet skimmelvækst og står derfor nu over for en omfattende renovering.

Byggeriet forventes opstartet i løbet af foråret 2020, og de nye boliger skal ifølge planen stå færdige i 2021.

Sweco købte i begyndelsen af 2018 Årstiderne Arkitekter.

Seneste Odense-nyheder

1.600 private boliger skal bygges i Vollsmose – søger investor eller flere (+)

Konkursramt madmarked i Odense genåbner med ny investor

Freja gennemfører salg af 12.000 kvm ejendom i Odense

Robotfirma køber 8.000 kvm historisk ejendom i Odense (+)

PFA investerer 150 millioner kr. i seniorboliger i Odense

Læs mange flere Odense-nyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder