Regionsdirektør John Borrisholt, EDC Erhverv Poul Erik Bech Sjælland.
Regionsdirektør og partner John Borrisholt, EDC Erhverv Poul Erik Bech Sjælland. Foto: EDC

Trist kontorudvikling i Østsjælland: Fra 27.400 tomme kvm til 48.700 på et år

Antallet af ledige kontor-kvm i Østsjælland er næsten fordoblet det seneste år, viser nye tal fra Ejendomstorvet.dk, som er landets største portal for erhvervslokaler.

For et år siden stod 27.400 kontor-kvm ledige i områdets fem kommuner – Køge, Roskilde, Greve, Lejre og Solrød. Ved indgangen til 3. kvartal i år var tallet vokset til 48.700 kvm.

Østsjælland er ifølge Ejendomstorvets tal gået fra at have 3,8 procent tomme kontorlokaler for et år siden til at have 6,7 procent ledige lokaler. På landsplan er omfanget af ledige eller udbudte kontorlokaler også forøget, men stigningen på 2,9 procentpoint i Østsjælland er den højeste blandt de 11 områder, Danmarks Statistik inddeler landet i.

På landsplan er lidt over 3.600 kontorlokaler lige nu udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk. Udbuddet i Østsjælland er 111 lokaler – hovedparten i Roskilde med 51 og Køge med 42. De resterende 18 kontorlokaler er fordelt i Greve, Lejre og Solrød.

– De mindre kontorlejemål på 100 og 150 kvm er stadig ret lette at komme af med, men det er sværere med store lejemål på 2.000 kvm og derover. Området er nok også under pres, fordi mange ting bliver samlet tættere på København. Hvis en virksomhed har haft afdelinger i for eksempel Roskilde, Høje-Taastrup og København og vil samle tingene, så lukker kontoret i Roskilde, siger regionsdirektør og partner John Borrisholt, EDC Erhverv Poul Erik Bech Sjælland.

En del kontorjob forsvinder på grund af digitalisering, fremhæver han.

– Det er en overordnet trend, som rammer for eksempel pengeinstitutter, revisorer og advokater. Før kunne en advokat snildt have tre-fire advokatsekretærer, men i dag klarer advokaten det meste selv, for eksempel når der skal tinglyses dokumenter. Det sker jo digitalt, siger John Borrisholt.

Seneste nyheder om kontorer

Colliers i Vejle flytter til nyt domicil ved motorvejen

Ny udenlandsk investor i endnu et opkøb – overtager 5.500 kvm med Skat som domicillejer (+)

Udenlandsk investor indtager Danmark: Derfor er markedet attraktivt (+)

Dades lander 5.600 kvm stor udlejningsaftale med Wework

Schweizisk investor indtager Danmark med kontorportefølje-opkøb på 24.445 kvm (+)

Læs flere kontornyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder