Erhvervsdirektør Jørgen Jørgensen, EDC Erhverv Poul Erik Bech. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech
Erhvervsdirektør Jørgen Jørgensen, EDC Erhverv Poul Erik Bech. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech

Erhvervsdirektør i EDC: Ingen grund til utryghed for andelshavere

I en artikel den 5. oktober skriver Berlingske, at nogle andelsboligforeninger kan se frem til tømmermænd på grund af høje valuarvurderinger. Men ingen andelsboligforeninger, der er værdiansat gennem en valuarvurdering, bliver påvirket af de nye, offentlige vurderinger.

Det fastslår Danmarks største mæglervirksomhed, EDC Poul Erik Bech.

– De foreninger, der er værdiansat af en professionel valuar, vil ikke mærke nogen forskel med de nye offentlige vurderinger, da den offentlige vurdering slet ikke indgår som et parameter i værdiansættelsen. Det gør referenceejendomme derimod, samtidigt med en lang række andre principper som sikrer, at en valuarvurdering værdiansætter andelsboligforeningen på samme vilkår som det frie marked for boligejendomme, siger erhvervsdirektør Jørgen Jørgensen, EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Forsigtighedsprincip
Han fremhæver det såkaldte forsigtighedsprincip.

– Nogle påstår, at valuarvurderingerne nogle steder er sat for højt, men når man udarbejder en vurdering, udregner man værdiansættelsen efter et forsigtighedsprincip, som sikrer en konservativ vurdering, men som trods alt følger prisudviklingen realistisk – modsat de offentlige vurderinger, som har været kunstigt lave siden 2012.

Omvendt er det for de andelsboligforeninger, som følger de offentlige vurderinger.

– Hvis en forening er værdiansat efter den offentlige vurdering, vil de opleve en positiv prisregulering, fordi markedet i dag er et helt andet end i 2012. Den enkelte andelshaver mærker desuden heller ikke nogen forskel før den dag, man vælger at flytte, så der ingen grund til bekymring, siger Jørgen Jørgensen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Læs også Thylander-fond køber 5.651 kvm opløst andelsboligejendom med 80 boliger

Læs også Ejendomdanmark og ABF: Andelsboliger falder markant i værdi ved politisk indgreb





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder