Vinderprojektet i Holstebro. Illustration: Team Vandkunsten
Vinderprojektet i Holstebro. Illustration: Team Vandkunsten

Team Vandkunsten vinder stor opgave i Holstebro

Over 450 borgere i Holstebro var mødt op for at overvære, hvem der i bogstavelig forstand skal tegne Holstebros fremtid.

En enig bedømmelseskomite pegede på Team Vandkunsten fra København. 19 arkitektteams havde budt på opgaven, og tre var i finalen, som altså blev vundet af Team Vandkunsten bestående af Tegnestuen Vandkunsten, Skaarup Landskab, ÅF, Torben Schønherr og ICP.

Team Vandkunsten og de to andre teams i finalen, som var Team Lendager (Lendager Group, Transform og Rambøll) og Team Aart (Aart Architects, SLA, Niras, T. Jakobsen og P. Sand), havde fået til opgav at give deres bud på fremtidens Holstebro. Opgaveskrivelsen til arkitekterne havde rødder i de 1.000 ideer til byens udvikling, som var kommet fra borgere og andre aktører.

Plan binder byen bedre sammen
Holstebro-borgmester H.C. Østerby og Annemette Færch, formand for Holstebro Udvikling, lagde ved kåringen af vinderen vægt på, at Team Vandkunstens plan har fokus på at midtbyen fortættes og detailhandlen styrkes og derigennem binder Holstebro bedre sammen og samtidig genindføres naturen i byen.

– Vi er utrolig stolte over og glade for at vinde. Vi glæder os til at samarbejde med udviklingsselskabet henimod en udviklingsplan, der kan understøtte fremtidens Holstebro som grøn kulturkøbstad – og som købstaden med de mest interessante boligtilbud i regionen, siger Jan Albrecthsen fra Team Vandkunsten.

Næste skridt er, at vinderteamet over de kommende måneder udarbejder en endelig helhedsplan for udviklingen og udbygningen af Holstebro midtby. Det sker med udgangspunkt i vinderforslaget plus det bedste fra de to andre forslag. Herefter sker der en politisk behandling med blandt andet ny kommuneplan og nye eller reviderede lokalplaner. Det sker, før nye byggeprojekter og andet går i gang.

– Når helhedsplanen er klar, så bliver der dialog decentralt i de enkelte områder i byen, siger adm. direktør Jesper Larsen, Holstebro Udvikling.

Holstebro Udvikling er et non-profit partnerselskab etableret af Holstebro Kommune og Færchfonden i 2018.

Seneste nyheder om arkitektfirmaer

To nye partnere i Plan1 Cobblestone Architects som led i generationsskifte

Københavns Nordhavn får 2.700 kvm stort parkeringshus – i kork

Link Arkitektur vinder 85.000 kvm sygehusbyggeri

Team C.F. Møller vinder 590.000 kvm stort byudviklingsprojekt i Randers

Danske Arkitektvirksomheder går til kamp mod Mipims retningslinjer

Lundgaard & Tranberg raser over kontrakt med Arkitema

Læs flere nyheder om arkitektfirmaer her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Simone Dahl: Jeg har altid haft et højt ambitionsniveau