Adm. direktør og partner Erik Andresen, Nordicals-kæden. Foto: Nordicals

Nordicals tror på markedet for erhvervsejendomme – især i årets slutspurt

Der er stadig masser af optimisme på det danske marked for erhvervsejendomme. Det gælder både investeringsejendomme, kontorer og lager- og produktionsbygninger i landets to største byer.

Det viser en ny markedsrapport for efteråret 2019 fra erhvervsmæglerkæden Nordicals.

I 1. halvår af 2019 var den totale, danske transaktionsvolumen i det danske marked for erhvervs- og investeringsejendomme på omkring 27,5 milliarder kr.

– Aktiviteten for handel med erhvervsejendomme har holdt et fornuftigt niveau i 1 halvår af 2019. Tempoet er lavere i forhold til rekordårene 2018 og 2017, men det ser stadig ganske fornuftigt ud, siger adm. direktør Erik Andresen, Nordicals.

Forventer væsentligt mere aktivitet i 2. halvår
Ifølge Nordicals skyldes den lavere aktivitet et lavere udbud af attraktive ejendomme kombineret med, at investorerne har været lidt mere tilbageholdende med at matche sælgernes udbudspriser, både når det gælder investeringsejendomme og projektsalg. Men de første måneder af 2. halvår af 2019 og udsigten til resten af året ser lysere ud.

– Det er ikke usædvanligt, det vi ser her i 2019. Købere og sælgere er typisk mere motiverede for at finde løsninger, jo tættere vi kommer på årsskiftet. Samlet set forventer vi væsentligt mere aktivitet i 2. halvår end i 1., vurderer Erik Andresen fra Nordicals.

I usikre tider søger investorer, både danske og internationale, mod mere sikre investeringer. Det danske ejendomsmarked er et af disse områder.

Investorerne kigger mod Danmark, fordi vi har en stærk økonomi, høj kreditvurdering og politisk stabilitet, og så kan de fleste danske storbyer fortsat tilbyde afkastniveauer, der er højere, end hvad man finder i andre europæiske lande. Investorerne har i stigende grad rettet deres fokus på mellemstore vækstbyer som Roskilde, Horsens og Trekantområdet, siger Erik Andresen.

Læs også København indtager førsteplads for flest udenlandske investeringer

Læs også Colliers: Flere milliardhandler på vej i 2019 (+)

Læs også Colliers: Potentiale for spekulativt byggeri af logistikejendomme (+)

Læs også Tre udenlandske investorer bag en tredjedel af boligtransaktioner (+)

Læs også Boligsegment stærkest i faldende transaktionsvolumen (+)

Læs også Newsec: Transaktionsvolumenen for 2019 lander på 55-60 milliarder kr.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje