Pia Gjellerup. Foto: Center for Offentlig Innovation
Pia Gjellerup. Foto: Center for Offentlig Innovation

Pia Gjellerup afløser Carsten Koch som formand for By & Havn

En tidligere minister afløser en tidligere minister som bestyrelsesformand for By & Havn.

Således blev Pia Gjellerup på et møde i Københavns Borgerrepræsentation tirsdag udpeget som ny bestyrelsesformand for By & Havn. Pia Gjellerup overtager posten efter Carsten Koch, hvis afgang sker som led i et generationsskifte i selskabet efter 12 år i formandsstolen.

– København vokser med op mod 100.000 borgere frem mod 2030. Det kræver, at vi får skabt plads til de mange nye københavnere og samtidig udvikler byen bæredygtigt, hvilket By & Havn spiller en vigtig rolle i. Med Pia Gjellerup får By & Havn en stærk formand, der kan være med til at udvikle København til glæde for københavnerne, erhvervslivet og byens gæster, siger overborgmester Frank Jensen, Socialdemokratiet, Københavns Kommune.

Han takker samtidig 74-årige Carsten Koch for et ’utrolig godt samarbejde og for hans kæmpe indsats i udviklingen af Københavns nye byområder det seneste årti’.

– Carsten Koch overdrager et selskab i topform, der nu kan tage de næste store skridt i Københavns byudvikling, siger Frank Jensen.

Læs også Carsten Koch: Det var ikke Jens Kramer, der sagde op

Læs også Jens Kramer Mikkelsen stopper i By & Havn

Kommende opgaver
På den nye formands bord ligger flere store opgaver, herunder opgaven med at færdiggøre Ørestad, videreudvikle Nordhavn og udvikle det fremtidige Lynetteholm, der blandt andet skal sikre, at København fortsat kan vokse, samtidig med at boligpriserne kan holdes på et niveau, så der fortsat er plads til alle i København.

60-årige Pia Gjellerup er centerleder i Center for Offentlig Innovation og har tidligere været politisk chef i Djøf samt både justitsminister, erhvervsminister og finansminister. Hun tiltræder som bestyrelsesformand for By & Havn 1. januar 2020.

– Det er med stor glæde, jeg har sagt ja til opgaven som formand for By & Havn for sammen med den øvrige bestyrelse og selskabets ledelse og medarbejdere at fortsætte arbejdet med at skabe betingelser for udviklingen af den skønne by, København skal blive ved med at være. By & Havn kombinerer et aktuelt ansvar med et perspektiv for kommende generationer, siger Pia Gjellerup.

Fratræder ved årets udgang
Formandsskiftet sker som led i det generationsskifte, som Carsten Koch allerede varslede i 2017 i forbindelse med forlængelsen af hans formandspost, og som han igangsatte sidste år med ansættelsen af Anne Skovbro som ny adm. direktør i By & Havn.

– Det har været en stor oplevelse og ære at være aktivt med i By & Havns arbejde med at udvikle København. I dag er hovedstaden en internationalt beundret storby med en havn, man kan bruge rekreativt. I min periode som formand har selskabet leveret cirka 20 milliarder kr. til infrastruktur, byrum og parker til glæde for byens borgere samtidig med, at gælden er i jævn aftagen. Det er jeg meget stolt af. Efter 12 år som formand er et generationsskifte naturligt. Jeg glæder mig til at følge arbejdet med den fortsatte udvikling af byen og havnen, siger Carsten Koch, som er tidligere skatteminister.

Han fratræder ved årets udgang.

Udviklingsselskabet By & Havn ejes 95 procent af Københavns Kommune og 5 procent af Staten. By & Havn udvikler nye områder i København og driver Københavns Havn.

CV – Pia Gjellerup

Ansættelser

2014 –
Centerleder, Center for Offentlig Innovation

2007 – 2014
Politisk chef og kommitteret, Djøf

Hverv

2012 – 2019
Bestyrelsesmedlem, Ørsted

2000 – 2001
Finansminister

1998 – 2001
Erhvervsminister

1993 – 1993
Justitsminister

Uddannelse

1985-1990
Advokat

1980-1985
Kandidat, Jura, Københavns Universitet

Læs også By & Havn mister udviklings- og salgsdirektør

Læs også By & Havn forventer yderligere fremgang efter stærkt halvårsregnskab (+)

Læs også By & Havn fordobler halvårsresultat til 419 millioner kr. og venter milliardsalg i 2019

Læs også By & Havn henter Henrik Steenstrup til nyoprettet direktørstilling

Læs også Agat Ejendomme, By & Havn og Capman vil sælge tilsammen over 45.000 kvm (+)

Læs navnenyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder