Boligminister Kaare Dybvad, Socialdemokratiet. Foto: Claus Bech
Boligminister Kaare Dybvad, Socialdemokratiet. Foto: Claus Bech

Blackstone får møde med ministeren efter aflyst Frederiksberg-handel

Fredag meddelte det danske selskab 360 North, som er ejet af den amerikanske kapitalfond Blackstone, at selskabet over for Frederiksberg Boligfond har annulleret købet af de to boligudlejningsejendomme Den Sønderjyske By og Svalegården på Frederiksberg.

Det sker i en meget omstridt handel til et større trecifret millionbeløb.

Læs mere i Blackstone trækker sig fra omstridt købsaftale på Frederiksberg-ejendomme

Direktøren for Blackstones London-kontor, James Seppala. Foto: Blackstone
Direktøren for Blackstones London-kontor, James Seppala. Foto: Blackstone

Nu ønsker direktøren for Blackstones London-kontor, James Seppala, at mødes med den danske boligminister Kaare Dybvad, Socialdemokratiet. Det sker efter lang tids kritik af  Blackstone og kapitalfondens metoder på det danske boligmarked.

Mødet finder sted i dag mandag den 7. oktober.

– Jeg lytter altid gerne til andres synspunkter, også fra folk jeg i udgangspunktet er lodret uenige med. Men samtidig er det vigtigt for mig, at beboere og borgere bliver hørt. Derfor vil jeg bruge mødet til at bringe nogle af de bekymringer videre, som Blackstone desværre har skabt på det danske boligudlejningsmarked. Simpelthen ved at udnytte gældende lov og hæve huslejepriserne til et niveau, hvor beboerne bliver tvunget til at flytte. Det er ikke rimeligt, siger boligministeren.

Læs også Politikere stopper nyt Blackstone-projekt: Der er trods alt grænser (+)

Læs også Blackstone får afvist over 1.300 kvm boligprojekt i København (+)

’Ry for at være meget lukket’
Boligministeren har som optakt til mødet med Blackstone skrevet et opslag på sin Facebook-profil, hvor han opfordrer bekymrede borgere til at skrive de kommentarer og spørgsmål, de måtte have til Blackstone.

– Mit indtryk er, at mange borgere længe har ønsket at komme i dialog med Blackstone, der i offentligheden har ry for at være en meget lukket virksomhed. Derfor glæder det mig, at jeg nu får mulighed for at viderebringe borgernes bekymringer, siger Kaare Dybvad.

Boligministeren kan ikke blande sig i konkrete sager, men han vil læse alle indsendelser og printe det ud for at aflevere dem personligt til Blackstones direktør.

Ministeren afventer i øjeblikket anbefalingerne fra en ekspertgruppe, der ser på mulighederne for at justere Boligreguleringslovens § 5, stk. 2, så man fra politisk side kan gribe ind og sikre, at flere billige boliger kan bevares i København og andre danske storbyer.

Læs også Borgmester i København: Sæt en stopper for kapitalfondes indtog på boligmarkedet (+)

Milliardhandel gået i vasken
I begyndelsen af december 2018 annoncerede Frederiksberg Boligfond at have solgt tre boligudlejningsejendomme til selskabet ’DK Resi 2018 Propco III’ tilknyttet The Blackstone Group. Det drejede sig om Peter Bangs Hus, Svalegården og Den Sønderjyske By’ med i alt 424 lejligheder og 15 erhvervslejemål. Prisen for de tre ejendomme på Frederiksberg var aftalt til ’lige under’ 1 milliard kr.

Tidligere i år droppede Blackstone at købe Peter Bangs Hus.

Læs også Frederiksberg Boligfond: Sælger gerne til udenlandske kapitalfonde (+)

Læs også Boligminister besøger boligejendomme på Frederiksberg før Blackstone-overtagelse

Læs også Frederiksberg Kommune standser salg til private aktører

Læs også Blackstones opkøb på Frederiksberg sat på pause

Læs også Blackstone er ‘overrasket og skuffet’ over anklager (+)

Læs også Blackstone-opkøb: Borgmester på Frederiksberg tilfreds med frifindelse (+)

Læs også Gammelt skøde kan spænde ben for Blackstone-opkøb for knap 1 milliard kr. (+)

Læs også Blackstone køber 424 boliger på Frederiksberg for knap 1 milliard kr.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder