DFDS’ 12.500 kvm kommende store Pensiondanmark-ejede domicilbyggeri på Marmormolen i København. Illustration: PLH Arkitekter
DFDS’ 12.500 kvm kommende store Pensiondanmark-ejede domicilbyggeri på Marmormolen i København. Illustration: PLH Arkitekter

Totalentreprenør fundet til DFDS’ 12.500 kvm store domicilbyggeri

Det bliver den svenskejede totalentreprenørkoncern NCC, der skal opføre Pensiondanmarks byggeri af et nyt domicil til rederiet DFDS på Marmormolen i København.

Pensiondanmark har indgået en entrepriseaftale med NCC om byggeriet, der kan huse op til 700 medarbejdere fordelt på cirka 12.500 kvm, og som forventeligt bæredygtighedscertificeres efter DGNB-standarden Guld.

– NCC har udviklet et godt kendskab til Pensiondanmarks tydeligt definerede krav til bæredygtige byggerier. Det betyder attraktive ejendomme, der er fremtidssikret gennem fleksible løsninger og meget høje krav til kvalitet og lave udgifter til vedligeholdelse og energiforbrug. Det betyder, at DFDS kommer til at flytte ind i særdeles attraktive rammer med de bedste forudsætninger for trivsel blandt deres medarbejdere, og at Pensiondanmarks medlemmer kan forvente solide afkast fra investeringen i mange år frem, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, Pensiondanmark.

Indflytning i 2022
Domicilejendommen på Marmormolen bliver et fleksibelt byggeri, der omfatter stueetage til 5. sal samt cirka 1.000 kvm kælder med parkering. PLH Arkitekter står bag bygningens design og udformning, der henter sin inspiration fra cruiseskibets strømlinede opbygning både inde og ude.

De to nederste ’dæk’ i bygningen bliver til parkering, derover kommer tre dæk med kontorer og møderum, restaurant og et auditorium i to dæks højde med plads til 300 mennesker. På bygningens to øverste etager kommer der tagterrasser med udsigt over vandet i Nordhavnen.

Når DFDS flytter ind i sit nye domicil på Marmorvej på Østerbro, bliver rederiet nabo til sin egen færgeterminal og FN-byen, som Pensiondanmark også er investor i. Arbejdet med at forberede grunden til det nye byggeri er netop gået i gang. I løbet af oktober bliver der udført en forsøgsserie med pilotering af pæle, og fra 1. november begynder det egentlige entreprisearbejde.

Bygningen ventes klar til indflytning primo 2022.

Fakta: DFDS’ domicil på Marmormolen

  • Samlet investering: 293,5 mio. kr.
  • Placering: ’Erhvervsbåndet’ på Marmorvej, 2100 København Ø
  • Areal: Kontor ca. 12.500 kvm og ca. 1.000 kvm kælder med parkering
  • Huset er designet til 700 medarbejdere
  • Lejer: DFDS
  • Grundsælger: By & Havn
  • Arkitekt: PLH Arkitekter

Læs også Pensionsselskaber øremærker ekstra 350 milliarder kr. til grøn omstilling

Læs også Pensiondanmark klar til flere ejendomsinvesteringer som modtræk til ultralave renter

Læs også Pensiondanmark udbygger Chr. Hansens hovedkontor for 412 millioner kr.

Læs også Pensiondanmark udlejer 15.500 kvm i Nordisk Fjer-ejendom

Læs også Pensiondanmark opruster i ejendomsafdelingen for at få en større bid af værdikæden (+)

Læs også Pensiondanmark lander aftale om boligbyggeri til over 1,5 milliard i Køge





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder