Adm. direktør Thomas Dahl, Eurodan-huse. Foto: Eurodan-huse

Eurodan-huse solgt til konkurrent

Det familieejede byggefirma Eurodan-huse er blevet solgt til sin store konkurrent Huscompagniet, som kapitalfonden EQT ejer.

Det skriver dagbladet Børsen.

– Virksomheden har været i familiens eje altid, så det har været en svær beslutning. Nu er der ikke noget familiebånd længere, og det har været en kæmpestor overvejelse, men vi synes, at det er en spændende mulighed at blive en del af Huscompagniet, siger adm. direktør Thomas Dahl, Eurodan-huse, til Børsen.

Huscompagniet overtager 100 procent af selskabet, men Dahl-familien geninvesterer en del af provenuet fra salget og vil dermed fortsat sidde på en minoritetsandel i selskabet bag de to typehusfirmaer.

Parterne ønsker ikke at sige noget om prisen på opkøbet, men ifølge Børsens oplysninger værdisætter handlen Eurodan-huse til en værdi på omkring 500 millioner kr.

Familievirksomheden blev stiftet af Thomas Dahls far, Niels Christian Dahl, i 1978 i den sønderjyske by Toftlund, og efter nogle svære år i tiden omkring finanskrisen har selskabet nu rejst sig.

Eurodan-huse kom ud af 2018/19 med et årsresultat på 42,8 millioner kr. mod 31,6 millioner året før. Det svarer til en stigning på 35 procent.

Læs mere i Eurodan-huse runder 1 milliard kr. i omsætning og forventer mere vækst (+)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder