Overborgmester Frank Jensen, Socialdemokratiet, Københavns Kommune. Foto: Københavns Kommune

Frank Jensen vil opføre 12.000 flere ungdomsboliger i København

Manglen på ungdomsboliger er så massiv, at Københavns overborgmester Frank Jensen, Socialdemokratiet, har en ambition om, at der skal opføres 12.000 flere ungdomsboliger i København over de næste 12 år.

– Studieliv handler både om faglighed og om fritid, om boliger og fremtidsmuligheder. København skal være en by, der tilbyder stærke rammer til de mange studerende. Derfor vil jeg blandt andet arbejde for mange flere studieboliger og et tættere samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv, så de studerende kan få lov til at løse virkelige problemstillinger og komme hurtigere i job, siger Frank Jensen.

Overborgmesteren stiller sig dermed i spidsen for den første, samlede politik for København som studieby. Den nye politik for København som studieby skal efter planen være klar i slutningen af 2019.

Hos Danske Studerendes Fællesråd, DSF, bliver overborgmesterens udspil hilst velkommen.

– København skal være en studieby for alle, uanset baggrund. Derfor er det godt og vigtigt, at vi studerende tages med på råd, så vi sammen kan sikre, at København også fremadrettet er en mangfoldig by, hvor studerende, elever og lærlinge kan få trygge rammer, indgå i bæredygtige fællesskaber og få en bolig, der er til at betale – uanset størrelsen på forældrenes pengepung, siger Johan Hedegaard Jørgensen, formand for Danske Studerendes Fællesråd.

Siden 2010 er mere end 30.000 i aldersgruppen 18 til 29 år flyttet til København, som er Danmarks største studieby med over 70.000 studiepladser.

Læs også 13.800 nye almene boliger i København koster 1,9 milliard kr.

Læs også Basecamp konverterer del af Københavns Universitet til 350 studieboliger (+)

Læs også Studiebyens 30 boliger på plads med hjælp fra crowdfunding

Læs også S åbner for flere muligheder for midlertidige studieboliger

Læs også Ejendomdanmark advarer unge boligsøgende mod fupmagere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder