Adm. direktør Jesper Faurholdt, Danske Shoppingcentre

800.000 kvm tomme danske butikker: Danske Shoppingcentre vil justere lejen

Trods flere års opsving kæmper de fleste byer med tomme butikslokaler. Omkring 800.000 butikskvadratmeter står tomme over hele landet, og andelen af tomme butikker har, ifølge erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk, bidt sig fast på et niveau tre gange så højt som før finanskrisen.

Danske Shoppingcentre, der ejer 17 danske shoppingcentre, erkender, at tendensen med flere tomme butikker kan tvinge udlejerne af lokaler til detailhandelen til at justere på deres forventninger til lejeindtægter.

Det skriver dagbladet Børsen.

– Vi kommer til at afstemme vores lejeniveau og ikke blot kigge på lejernes omsætningspotentiale, som det hidtil har været kutyme. Vi kommer også til at tage hensyn til, hvad det er for en kundestrøm, vi som udlejere er i stand til at levere til butikkerne. Vi skal skabe steder, kunderne har lyst til at være – og det kræver flere aktiviteter. Der skal ikke bare være butikker, men også fitnesscentre, biografer, lægehuse, og legelande, siger adm. direktør Jesper Faurholdt, Danske Shoppingcentre, til Børsen.

Danske Shoppingcentre er et joint venture mellem ATP Ejendomme og Danica Pension. Selskabet ejer over 400.000 kvm fordelt på mere end 1.100 butikslejemål.

Læs også Til kamp mod butiksdød: Oplagt at fortætte butiksstrukturen mange steder

Læs også Stor forskel på udviklingen i lejeniveauer for detail- og butiksejendomme i 2019

Fakta: Danske Shoppingcentre

  • Selskabet Danske Shoppingcentre – et joint venture mellem ATP Ejendomme og Danica Pension – ejer 17 af Danmarks mest markante shoppingcentre, som er fordelt over hele landet med over 400.000 kvm og samlet mere end 1.100 butikslejemål
  • I 2017 blev der omsat for næsten 10 milliarder kr. i de 17 shoppingcentre, som tæller Kolding Storcenter, Randers Storcenter, Herningcentret, Friis Shoppingcenter, City Vest, Amager Centret, City2, Copenhagen Designer Outlet, Frederiksberg Centret, Glostrup Shoppingcenter, Hvidovre C, Ishøj By Center, Lyngby Storcenter, Nørrebro Bycenter, Helsingør Bycenter, Slotsarkaderne og Vestsjællandscentret

Læs også Jesper Andreasen går ind i jysk butikscenter: Jeg er med på en lille lodseddel (+)

Læs også Jesper Faurholdt bliver ny direktør for Danske Shoppingcentre

Læs også AP Pension sælger sin del af Randers Storcenter for trecifret millionbeløb

Læs mange flere nyheder om retail her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder