Estate Media –

Nyheder – Danmark

KPC og Danica forventer, at KPC kan gå i gang med funderingsarbejdet ultimo 2020, og at hele projektet på Postgrunden står færdigt i 2024. Illustration: Lundgaard & Tranberg Arkitekter
KPC og Danica forventer, at KPC kan gå i gang med funderingsarbejdet på anden og sidste etape af Postgrunden i København ultimo 2020, og at hele projektet på Postgrunden står færdigt i 2024. Illustration: Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Lundgaard & Tranberg raser over kontrakt med Arkitema

Arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg skal ikke tegne alle de 128.000 kvm på Postgrunden i centrum af København. Danske Bank får fortsat et domicil af samme arkitekter som blandt andet SEB og Gorrissen Federspiel få hundrede meter derfra

Postgrunden i centrum af København, der kommer til at rumme dels Danske Banks domicil og dels boliger, et kontorhus og hotel, skal mod Lundgaard & Tranbergs egne forventning ikke færdigprojekteres af Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

– Fire års arbejde med udvikling af projektet på Postgrunden standsede brat for tegnestuen i den forgange uge for næsten halvdelen af opgavens vedkommende. Det drejer sig om et multibruger kontorhus på cirka 28.000 kvm, en serie boligtårne på cirka 32.000 kvm og underliggende kælderkonstruktioner i størrelsesordenen 30.000 kvm foruden tilhørende terræn og landskab på omkring 7.000 kvm, oplyser Lundgaard & Tranberg.

Lundgaard & Tranberg har valgt offentligt at melde ud, at de ikke får kontrakten, og de føler sig forbigået fordi KPC tidligere på ugen kunne melde ud, at de får entreprisen og har valgt Arkitema til at færdiggøre projektet, den såkaldte detailprojektering.

– Umiddelbart efter indgåelse af totalentrepriseaftale mellem bygherren Danica og KPC har entreprenøren meddelt, at den forestående detailprojektering og øvrige arkitektrådgivning ikke skal varetages af Lundgaard & Tranberg, men at man i stedet har indgået aftale med Arkitema om opgaven, oplyser Lundgaard & Tranberg.

Men det ændrer ikke på, at Danske Bank fortsat får et domicil med netop Lundgaard & Tranbergs navn på. Det kan der være god grund til, for Lundgaard & Tranberg har fået meget ros og priser for deres domicilbyggerier, der blandt andet inkluderer Axel Towers – domicil for Gorrissen Federspiel – og SEB’s tårne på Kalvebod Brygge. Begge ligger få hundrede meter fra det kommende byggeri på Postgrunden.

– Den anden del af projektet, Danske Banks fremtidige domicil, er færdigprojekteret og byggeriet påbegyndt på stedet fortsat med Lundgaard & Tranberg som arkitektrådgiver og med Aarsleff som totalentreprenør, oplyser Lundgaard & Tranberg.

Fakta om Postgrunden-projektet
Postgrunden forventes samlet at rumme op mod 6.000 arbejdspladser, 20.000 besøgende dagligt og parkering til 5.500 cykler. Danica er bygherre på projektet. Postgrundens areal består af 128.000 kvm til bebyggelse og 75.000 kvm til kælder. Cirka 20 procent af områdets nye bygninger vil inde­holde boliger og hotellejligheder. Postgrunden vil rumme 162 lejligheder, der bliver hjem for københavnere samt 236 servicerede hotellejligheder. 80 pct. bliver kontormiljøer, handel, cafemiljøer, restauranter og øvrige serviceerhverv. De første boliger og erhvervslejemål forventes at stå klar til indflytning i 2023/2024.

Læs også Danica og KPC indgår kontrakt på over 2 milliarder kr. på anden etape af Postgrunden

Læs også Aarsleff-direktør: Det er et usædvanligt stort projekt (+)

Kommentarer

Seneste nyt

LM Byg overtager konkursramte B. Nygaard Sørensen

Entreprenører, Virksomheder og mennesker / tirsdag 25. februar 2020

Her er Danmarks 10 langsomste kommuner

Pluss, Byggeri / mandag 24. februar 2020

6.500 flere boliger står tomme i Danmarks største byer

Pluss, Bolig / mandag 24. februar 2020

Boligprojekt i Egedal fuldt udlejet på 2 timer

Bolig, Udlejning / mandag 24. februar 2020

Ugen i Ejendom: Opråb til ejendomsbranchen, transparens og pressen

Ugen i ejendom / lørdag 22. februar 2020

Bostad udvider både ledelse og bestyrelse

Pluss, Virksomheder og mennesker / fredag 21. februar 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 27. februar kl. 09:00

Sikring af ejendomme

- optimering og forebyggelse af brand, skybrud, terror og uforudsete hændelser

Tirsdag den 3. marts kl. 13:00

Træbyggeri

- muligheder, erfaringer, udfordringer og vidensdeling

Jobmarked

Nyeste opslag

Senior Investment Manager

     

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland