Estate Media –

Nyheder – Danmark

KPC og Danica forventer, at KPC kan gå i gang med funderingsarbejdet ultimo 2020, og at hele projektet på Postgrunden står færdigt i 2024. Illustration: Lundgaard & Tranberg Arkitekter
KPC og Danica forventer, at KPC kan gå i gang med funderingsarbejdet på anden og sidste etape af Postgrunden i København ultimo 2020, og at hele projektet på Postgrunden står færdigt i 2024. Illustration: Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Lundgaard & Tranberg raser over kontrakt med Arkitema

Arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg skal ikke tegne alle de 128.000 kvm på Postgrunden i centrum af København. Danske Bank får fortsat et domicil af samme arkitekter som blandt andet SEB og Gorrissen Federspiel få hundrede meter derfra

Postgrunden i centrum af København, der kommer til at rumme dels Danske Banks domicil og dels boliger, et kontorhus og hotel, skal mod Lundgaard & Tranbergs egne forventning ikke færdigprojekteres af Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

– Fire års arbejde med udvikling af projektet på Postgrunden standsede brat for tegnestuen i den forgange uge for næsten halvdelen af opgavens vedkommende. Det drejer sig om et multibruger kontorhus på cirka 28.000 kvm, en serie boligtårne på cirka 32.000 kvm og underliggende kælderkonstruktioner i størrelsesordenen 30.000 kvm foruden tilhørende terræn og landskab på omkring 7.000 kvm, oplyser Lundgaard & Tranberg.

Lundgaard & Tranberg har valgt offentligt at melde ud, at de ikke får kontrakten, og de føler sig forbigået fordi KPC tidligere på ugen kunne melde ud, at de får entreprisen og har valgt Arkitema til at færdiggøre projektet, den såkaldte detailprojektering.

– Umiddelbart efter indgåelse af totalentrepriseaftale mellem bygherren Danica og KPC har entreprenøren meddelt, at den forestående detailprojektering og øvrige arkitektrådgivning ikke skal varetages af Lundgaard & Tranberg, men at man i stedet har indgået aftale med Arkitema om opgaven, oplyser Lundgaard & Tranberg.

Men det ændrer ikke på, at Danske Bank fortsat får et domicil med netop Lundgaard & Tranbergs navn på. Det kan der være god grund til, for Lundgaard & Tranberg har fået meget ros og priser for deres domicilbyggerier, der blandt andet inkluderer Axel Towers – domicil for Gorrissen Federspiel – og SEB’s tårne på Kalvebod Brygge. Begge ligger få hundrede meter fra det kommende byggeri på Postgrunden.

– Den anden del af projektet, Danske Banks fremtidige domicil, er færdigprojekteret og byggeriet påbegyndt på stedet fortsat med Lundgaard & Tranberg som arkitektrådgiver og med Aarsleff som totalentreprenør, oplyser Lundgaard & Tranberg.

Fakta om Postgrunden-projektet
Postgrunden forventes samlet at rumme op mod 6.000 arbejdspladser, 20.000 besøgende dagligt og parkering til 5.500 cykler. Danica er bygherre på projektet. Postgrundens areal består af 128.000 kvm til bebyggelse og 75.000 kvm til kælder. Cirka 20 procent af områdets nye bygninger vil inde­holde boliger og hotellejligheder. Postgrunden vil rumme 162 lejligheder, der bliver hjem for københavnere samt 236 servicerede hotellejligheder. 80 pct. bliver kontormiljøer, handel, cafemiljøer, restauranter og øvrige serviceerhverv. De første boliger og erhvervslejemål forventes at stå klar til indflytning i 2023/2024.

Læs også Danica og KPC indgår kontrakt på over 2 milliarder kr. på anden etape af Postgrunden

Læs også Aarsleff-direktør: Det er et usædvanligt stort projekt (+)

( Besøgt 1.359 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Bach Gruppen får standset byggeri på Bryggens Bastion

Byggeri, København / fredag 18. september 2020

Ejendomsbranchen bliver kørt over igen og igen

Redaktørens blog / fredag 18. september 2020

Jeudan køber kontordomicil for 102 millioner kr. – og afslører planer

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / fredag 18. september 2020

Sexisme – selvfølgelig er det også i ejendomsbranchen

Redaktørens blog / fredag 18. september 2020

Newsec mister tidligere chef for asset management – skifter til ATP

Investering, Virksomheder og mennesker / fredag 18. september 2020

Investor køber boliger for knap en kvart milliard kr. i København

Pluss, Bolig, Investering, København, Transaktioner / fredag 18. september 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 24. september kl. 09:00

Finansiering af ejendomme

- strukturering, fremskaffelse og nye aktører

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Estate Podcast

Seneste nyheder