Et byggefelt ved Banegårdsalléen i Nyborg er solgt til Boda Ejendomme ejet af Ambo Ejendomsservice, som vil bygge 115 stationsnære boliger. Illustration: Google Maps
Et byggefelt ved Banegårdsalléen i Nyborg er solgt til Boda Ejendomme ejet af Ambo Ejendomsservice, som vil bygge 115 stationsnære boliger. Illustration: Google Maps

Odense-investor vil bygge 115 boliger i ‘En samlet by’-projekt i Nyborg

Helhedsplanen for området ved Nyborg Station og Svanedammen er under udvikling. Nyborg Kommune og DSB er nu enige om et hovedgreb for fremtidens indretning af området, og et byggefelt ved Banegårdsalléen er solgt til Odense-selskabet Ambo Ejendomsservice via Boda Ejendomme, der vil bygge 115 stationsnære boliger.

– Området foran Nyborg Station med Svanedamsparken og Cirkuspladsen er i dag udfordret af manglende sammenhæng til den øvrige by, dårlige og utrygge forbindelser for pendlere og skolebørn, der færdes til fods eller på cykel, og mangel på attraktive uderum, trods store grønne arealer. Med strategiplanen ‘En samlet by’ blev der sat en overordnet ramme for udviklingen af området, der adresserer alle disse udfordringer, lyder det fra Nyborg Kommune.

Som opfølgning er arbejdet med ‘Helhedsplan for Svanedamsområdet’ sat i gang, og der er nu lavet et samlet hovedgreb for hele området, der både binder stationen og området sammen med bykernen, skaber grønne områder og byrum og skaber trygge forbindelser til områdets skoler og stationen. Samtidig fremtidssikres Nyborg Station som pendlerstation på Østfyn med nye parkeringsarealer tilpasset områdets grønne udtryk.

Tidsplan
Hovedgrebet er udarbejdet af rådgiverne Gehl Architects og Raw Mobility på opdrag fra Nyborg Kommune og DSB.

Hovedgrebet samler det planlagte byggeri i området langs den østlige side af Banegårdsalléen. Det nye byggeri er en forlængelse af bebyggelsen ved den gamle stationsbygning og skal tage afsæt i Nyborgs skala og arkitektur. Ved at samle bebyggelsen bliver der plads til et nyt, grønt strøg fra Nyborg Station til Lille Svanedam og voldgraven.

Nyborg Kommune har modtaget ansøgning om udarbejdelse af plangrundlag for realisering af helhedsplanens bebyggelse – i alt cirka 115 boliger – fra Boda Ejendomme. Omdannelsen af området vil derfor kunne sættes i gang allerede fra 2020, hvis den endelige helhedsplan vedtages.

Helhedsplanen forventes færdigudviklet inden udgangen af 2019.

Læs også Fynske investorer tjener fortsat styrtende på guldæg i Berlin





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder