KPC og Danica forventer, at KPC kan gå i gang med funderingsarbejdet ultimo 2020, og at hele projektet på Postgrunden står færdigt i 2024. Illustration: Lundgaard & Tranberg Arkitekter
KPC og Danica forventer, at KPC kan gå i gang med funderingsarbejdet på anden og sidste etape af Postgrunden i København ultimo 2020, og at hele projektet på Postgrunden står færdigt i 2024. Illustration: Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Danica og KPC indgår kontrakt på over 2 milliarder kr. på anden etape af projekt på Postgrunden

Udviklings- og entreprenørselskabet KPC og Danica Pension har underskrevet en aftale om næste etape af byggeriet på Postgrunden ved Bernstorffsgade i København, der fuldender det kommende bykvarter.

KPC skal opføre i alt 92.000 kvm fordelt på 35.000 kvm kontorhus, 18.000 kvm boligtårne, 14.000 kvm hotellejlighedstårne samt 25.000 kvm kælder og teknik. Bygningerne skal certificeres efter DGNB-standarden, så hele postgrundsprojektet bliver bæredygtighedscertificeret.

Postgrunden. Illustration: Lundgaard & Tranberg Arkitekter
Postgrunden. Illustration: Lundgaard & Tranberg Arkitekter

– Aftalen med KPC betyder, at vi nu kan realisere den samlede vision for Postgrunden – et spændende bykvarter med arbejdspladser, boliger, spisesteder og aktivt byliv. Vi er glade for, at vi nu har valgt en kompetent samarbejdspartner til at løfte denne store opgave, siger ejendomsudviklingsdirektør Robert V. S. Nellemann, Danica Pension.

Aftalen mellem KPC og Danica er en totalentreprise og har en samlet værdi på mere end 2 milliarder kr.

I gang siden 2018
– Vi er stolte over at blive en del af dette fantastiske byudviklingsprojekt. Kvarteret vil med sin centrale beliggenhed være tilgængeligt for rigtig mange mennesker, der kan få glæde af at bo eller arbejde her eller blot komme og nyde de udendørs arealer og pladser. Vi glæder os meget til at komme i gang med byggeriet, siger adm. direktør Bo Knudsen, KPC.

Arbejdet på Postgrunden gik i gang i 2018 med nedrivning, miljøsanering og udgravning af området, og lige nu er byggeriet af Danske Banks kommende hovedsæde i fuld gang. Det kommende år skal næste etape af byggeriet på Postgrunden færdigprojekteres.

Tidsplan og omfang
KPC og Danica forventer, at KPC kan gå i gang med funderingsarbejdet ultimo 2020, og at hele kvarteret står færdigt i 2024.

Lundgaard & Tranberg Arkitekter har tegnet hele Danicas projekt på Postgrunden. Postgrundens areal består af 128.000 kvm bebyggelse og 75.000 kvm kælder. Cirka 20 procent af områdets nye bygninger vil inde­holde boliger og hotellejligheder. 80 procent bliver kontormiljøer, handel, cafemiljøer, restauranter og andre serviceerhverv.

De første boliger og erhvervslejemål forventes at stå klar til indflytning i 2023/2024.

Fakta: Aftalen mellem KPC og Danica Pension på Postgrunden

  • Total bebyggelse: 92.000 kvm
  • Boligtårne: 18.000 kvm
  • Hotellejlighedstårne: 14.000 kvm
  • Kontorhus: 35.000 kvm
  • Kælder under terræn: 25.000 kvm
  • Landskab: 6.500 kvm

Læs også Naboer til nyt Danske Bank-hovedsæde vil stoppe byggeriet

Læs også Aarsleff-direktør om byggeri af Danske Banks nye hovedkontor: Det er et usædvanligt stort projekt (+)

Læs også Aarsleff bygger Danske Banks nye hovedsæde på 73.000 kvm

Læs også Danske Bank får hovedsæde på Postgrunden fra 2023

Læs også Lokalplan for 125.000 kvm byggeri på Postgrunden vedtaget i Borgerrepræsentationen

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder