Estate Media –

Nyheder – Danmark

SLA’s vinderprojekt ’Jardin Mécano’ (Den Mekaniske Have) transformerer det tidligere jernbane- og industriområde Ordener-Poissonniers i det 18. arrondissement til et nyt mixed-use bykvarter. Illustration: SLA/Biecher Architectes/Emergie/Ogic

SLA vinder nyt stort projekt i Paris – skal tegne 3,7 ha øko-bykvarter

SLA skal transformere tidligere jernbaneområde til CO2-neutralt og socialt bæredygtigt ’økosystem-bykvarter’ - tredje parisiske projekt for det danske selskab.

Søren Duran Duus

fredag 20. september 2019 8:39

SLA har vundet den internationale konkurrence om at designe et nyt CO2-neutralt ’økosystem-bykvarter’ i hjertet af Paris.

Det naturbaserede bykvarter vil, når det står færdig i 2024, indeholde boliger til 1.000 nye beboere, store offentlige parker og byrum, kontorer, teater, folkeskole, designuniversitet, madhaller og urban farming.

Det oplyser det danske byudviklings- og rådgivningsfirma SLA, der arbejder med landskabsarkitektur, byrum og byplanlægning,

SLA’s vinderprojekt ’Jardin Mécano’ (Den Mekaniske Have) transformerer det tidligere jernbane- og industriområde Ordener-Poissonniers i det 18. arrondissement til et nyt mixed-use bykvarter. Projektet bevarer områdets unikke industriarv, samtidig med at det tilfører en lang række naturbaserede byrum, CO2-neutrale bygninger og bylivsfremmende programmering.

– Vores projekt i Ordener-Poissonniers er en grøn og generøs gave til Paris. I omdannelsen af det gamle postindustrielle jernbaneområde har vi især fokuseret på de værdier og de kvaliteter, vi ønsker at den nye byudvikling skal give tilbage til byen. Ved at kombinere områdets stærke industrielle karakter med innovative naturbaserede designløsninger skaber vi en ny standard for natur i Paris. Hvor biodiversitet, økosystemtjenester og postindustriel arv bliver udgangspunktet for udviklingen af Ordener-Poissonniers. Og hvor vi bogstaveligt talt gror et nyt bykvarter frem af den eksisterende parisiske jord, siger partner Rasmus Astrup, SLA.

Tredje parisiske projekt for SLA
Byplanen for Ordener-Poissonniers er optimeret med hensyn til sol og vind for at minimere energiforbruget i bygningerne. Alle tage består af særligt designede solpaneler, og gratis varme udtrækkes fra et lokalt datacenter og bruges i bygningerne. Endelig genbruges så mange af de postindustrielle elementer som muligt, mens stort set alt nybyg opføres i træ. Samlet set reducerer alle disse tiltag bykvarterets C02-fodaftryk med 94 procent, oplyser SLA.

Konkurrencesejren i Ordener-Poissonniers bliver det tredje parisiske projekt for SLA, hvor det innovative naturbaserede Reinventer Paris-projekt tidligere har fået stor international opmærksomhed.

Projektet Ordener-Poissonniers er vundet af SLA i samarbejde med de franske bygningsarkitekter Biecher Architectes og developerne Emerige og OGIC. Projektet forventes færdig i 2024.

Fakta:

  • Sted: Paris, Frankrig
  • Kunde: The City of Paris, SNCF Real Estate og Espaces Ferroviaires
  • Developere: Emerige og Ogic
  • Arkitekter: SLA og Biecher Architectes
  • Underrådgivere: Niney et Marca Architectes, Bourbouze & Graindorge, AAVP, Oasiis Attitudes Urbaines og Oteis
  • Færdig: 2024

Læs også Schmidt Hammer Lassen afskediger mere end hver 10. medarbejder

Læs flere nyheder om arkitektvirksomheder her

( Besøgt 177 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Bach Gruppen får standset byggeri på Bryggens Bastion

Byggeri, København / fredag 18. september 2020

Ejendomsbranchen bliver kørt over igen og igen

Redaktørens blog / fredag 18. september 2020

Jeudan køber kontordomicil for 102 millioner kr. – og afslører planer

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / fredag 18. september 2020

Sexisme – selvfølgelig er det også i ejendomsbranchen

Redaktørens blog / fredag 18. september 2020

Newsec mister tidligere chef for asset management – skifter til ATP

Investering, Virksomheder og mennesker / fredag 18. september 2020

Investor køber boliger for knap en kvart milliard kr. i København

Pluss, Bolig, Investering, København, Transaktioner / fredag 18. september 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 24. september kl. 09:00

Finansiering af ejendomme

- strukturering, fremskaffelse og nye aktører

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Estate Podcast

Seneste nyheder