Strandhaverne på Amager Strandvej. Illustration: Juul Frost Arkitekter
Strandhaverne ligger mellem Kløvermarken og Amager Strandpark. Illustration: Juul Frost Arkitekter

Nrep og AG Gruppen runder milepæl i projekt med 186 boliger på Amager

Kapitalforvalteren Nrep og projektudvikleren AG Gruppen holdt onsdag rejsegilde på 186 bæredygtige boliger ved Amager Strand.

Det 28.000 kvm store byggeri Strandhaverne ligger i området mellem Kløvermarken og Amager Strandpark og består af 186 private udlejningsboliger. Derudover er er planlagt 25 procent almene boliger på grunden. Byggeriet Strandhaverne opføres i tre etaper, og allerede fra årsskiftet kan de første lejere flytte ind.

Strandhaverne er tegnet af Juul Frost Arkitekter og er inspireret af den industrielle historie langs Amagerbanen. Blandt andet er rækkehusenes facader klædt i sort og rødt træ med reference til områdets gamle nyttehaver.

– Det er en fornøjelse at følge udviklingen af det nye bykvarter ved Amager Strand. Vi var med fra starten, hvor vi tog første spadestik på Lidl-bygningen med 22 lejligheder ultimo 2010 og har siden opført næsten 1.000 boliger herude, siger direktør Tony Christrup, AG Gruppen.

Strandhaverne er Nrep og AG Gruppens sjette fælles udviklingsprojekt – et partnerskab, der samlet omfatter mere end 100.000 kvm nybyggeri i København. Nrep og AG Gruppen står bag flere bæredygtige boligprojekter, herunder også Ressourcerækkerne og Upcycle Studios i Ørestad Syd.

Fakta: Strandhaverne

  • Bygherre: Nrep og AG Gruppen
  • 186 lejelejligheder og rækkehuse
  • 1 – 5-værelses boliger
  • Boliger fra 51 til 154 kvm
  • Byggeri i op til 6 etager
  • 130 p-pladser i kælder
  • Indflytning: Fra januar 2020
  • Arkitekter: Juul Frost Arkitekter
  • Ingeniør: Ingeniørfirmaet Viggo Madsen
  • Bæredygtighedscertificering: DGNB Guld

Læs mere i 185 boliger i ny boligkarré på vej ved Amager Strand

Læs også Arkitektgruppen og Nrep: Sådan tjener vi penge på certificeringer (+)

Læs også Lille mæglerforretning skal hjælpe AG Gruppen og Nrep med udlejning på Amager (+)

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder