Café Dan Turèll i Store Regnegade i det centrale København. Foto: Google Maps

Lars Seier Christensen køber Café Dan Turèll

Lars Seier Christensen har købt Café Dan Turèll i Store Regnegade i det centrale København.

Det oplyser han på sin Facebook-profil.

– For nylig kom stedet til salg efter at have gennemlevet en noget udfordrende periode. Egentligt havde jeg ikke de store tanker om at have en bar/café i København, men lige netop Café Dan Turèll kunne jeg ikke stå for, skriver Lars Seier Christensen, som sammen med Kim Fournais stiftede Saxo Bank.

Café Dan Turèll har været til salg siden august, hvor udbudsprisen har været knap 2 millioner kr.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger overtager Lars Seier Christensen den engang ikoniske café for omkring 1,7 million kr.

Lars Seier Christensen køber Café Dan Turèll af den dømte caféejer Bahram Sari Beliverdi. En enig domsmandsret besluttet i Københavns Byret i maj at straffe Bahram Sari Beliverdi med tre år og ni måneders fængsel i forbindelse med en omfattende sag om bedrageri.

’Tilbage til fordums storhed’
Lars Seier Christensen forklarer, hvorfor han har overtaget Café Dan Turèll, som genåbner om nogle måneder, når hans hustru, Yvonne Seier Christensen, har renoveret caféen og ’forsøgt at bringe den tilbage til fordums storhed’:

– Da jeg gik i gymnasiet, hang jeg ofte ud med en gruppe af gode venner, og vi gik meget i byen. Nærmest hver aften, så der er nok ikke noget nyt under solen i forhold til nutidens unge.

– Vi havde en lille ’dødsrute’, vi gik igennem i forskellige varianter, men der var især én café/bar, der stod centralt i vores byture, hvor vi næsten altid startede eller vendte tilbage i aftenens løb. Spillede musik på jukeboxen og konkurrerede på pinball-maskinen, mens øllet flød i en konstant strøm. Stedet var Café Dan Turèll, grundlagt i 1977, skriver Lars Seier Christensen.

Bahram Sari Beliverdi er tidligere ejer af det såkaldte Café Sommersko-imperium, som på sit højeste bestod af flere kendte caféer i København og omegn, herunder Café Sommersko og Café Dan Turèll, ligesom blandt andet XO Burger, Café Emma, Café Sari, Meat, Burger Corner og Frederiks Café var en del af koncernen.

Seneste nyheder om retail:

Konkursramt madmarked i Odense genåbner med ny investor

Lempet lokalplan fører til ny lejer af 1.500 kvm i butikscenter

Shoppingcenter med 17 butikker i hovedstaden solgt til ejendomsselskab (+)

Scandinavian Shopping Center Partners køber jysk center med 35 butikker (+)

Blue Capital investerer i butiksejendom i Roskilde

Læs flere nyheder om retail her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder