Adm. direktør Kristian Krogh, Thylander Gruppen

Investeringsfonde: Sådan opererer Thylander Gruppen og Niam

Danske Thylander Gruppen og svenske Niam er nogle af de mange internationale og danske investorer, der i modsætning til andre, aktive ejendomsinvesteringsselskaber som Dades, Heimstaden og Klövern investerer med fondsmidler i stedet for primært på egen balance.

Men en fond er ikke bare en fond. Konstruktionerne er komplicerede og meget forskelligartede. Og det er investorerne bag også. Det gælder også den måde, som fondene finder dem på.

– Som udgangspunkt investerer vi altid sammen med en gruppe af udvalgte investorer, som vi udvælger på baggrund af vores netværk, siger adm. direktør Kristian Krogh, Thylander Gruppen.

Thylander Gruppen forvalter i dag 10 ejendomsfonde fordelt på deciderede ejendomsfonde, joint ventures, club deals og andre former for partnerskaber med samlet omkring 500.000 kvm fordelt på 82 velbeliggende ejendomme i hovedstadsområdet.

Ligesom Thylander Gruppen investerer Niam primært for fondsmidler. Men mens Thylander Gruppen udelukkende investerer med danske medinvestorer fra eget netværk via egne ejendomsfonde med fokus på Danmark, opererer Niam med fonde på tværs af de nordiske lande. Det sker sammen med de største, globale investorer fra blandt andet Nordamerika og Asien.

Rent volumenmæssigt er Niam med de største fonde i Skandinavien markant større end Thylander Gruppen, eftersom Niams forvaltningsvolumen i 1. kvartal 2019 var cirka 3 milliarder euro – svarende til omkring 22 milliarder kr. Siden etableringen i 1998 har den svenske ejendomsinvestor investeret for mere end 75 milliarder kr. alt i alt.

– Niam ser fortsat positivt på investeringsmuligheder i Danmark, og vores størrelse giver os nogle muligheder, hvor andre investorer ikke kan være med, siger landechef i Danmark Michael Berthelsen, Niam.

Læs meget mere om Thylander Gruppens og Niams forretningsmodeller i Estate Magasin nr. 4/2019. Læs magasinet her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder