Estate Media –

Nyheder – Danmark

Fra venstre: Mads H. Lund, KHS, Thomas Bolding Rasmussen, Norconsult, Jess Kofoed Sørensen, KHS, Jacob Ilsøe, Norconsult, Lotte Larsen, KHS, Hans Henrik Linde, KHS, Morten Rønne Nielsen, KHS, Egil Gossé, Norconsult. Foto: PR

Norconsult overtager KHS Arkitekter

Med opkøbet af Lyngby-virksomheden har Norges største tværfaglige rådgiver nu cirka 220 rådgivere inden for byggeri i Danmark.

Norconsult med cirka 3.500 ansatte og en omsætning på 3,8 milliarder kr. opkøber KHS Arkitekter med cirka 20 medarbejdere i Kgs. Lyngby.

KHS Arkitekter har leveret total- og bygherrerådgivning de sidste 50 år, er specialister inden for boligbyggeri og har de seneste år opført op imod 1.000 nye familie-, ældre- og ungdomsboliger samt renoveret cirka 2.000 familieboliger. KHS har desuden stået for udarbejdelsen af fremtidssikringsanalyser og helhedsplaner med beboerdemokratiske processer for mere end 3.500 boliger. Udover boliger arbejder KHS med skoler, institutioner og erhvervsbyggeri.

Norconsult er Norges største tværfaglige rådgiver med kontorer i hele Skandinavien og i resten af verden. Norconsult har opgaver for offentlige og private bygherrer inden for byggeri og anlæg, energi og kraftværker, industri, miljø og bæredygtighed, trafik og infrastruktur, olie og gas samt pharma.

– Vores kunder efterspørger fortsat i stor grad ydelser inden for arkitektur og design og med de fordele, det medfører for bedre koordinering inden for arkitekt- og ingeniørrådgivning. Sammen med KHS Arkitekter vil vi kunne levere en endnu stærkere og større bredde af helhedsorienterede ydelser. Især på områderne inden for bygherrerådgivning og almene boliger i såvel nybyggeri som renovering, siger adm. direktør Thomas Bolding Rasmussen, Norconsult i Danmark.

Norconsult og KHS Arkitekter har arbejdet sammen i mange fælles projekter, blandt andet i forbindelse med renovering af 300 boliger i Brøndby og andre boligrenoveringer for boligselskabet Lejerbo.

KHS: Store udviklingsmuligheder
På baggrund af Norconsults forretningsmæssige koncept ser adm. direktør og partner Jess Kofoed Sørensen, KHS Arkitekter, store udviklingsmuligheder i at blive en del af Norconsult-koncernen:

– For os er det et naturligt skridt i vores fortsatte udvikling at blive en del af en større virksomhed. Vi vil i fremtiden være i stand til at kunne levere bredere og endnu bedre ydelse til vores kunder i en branche, hvor tendensen går i mod ’one point of contact’.

Jess Kofoed Sørensen fortsætter som direktør for KHS Arkitekter, og partnergruppen vil stadig være en central del af virksomheden.

KHS Arkitekter A/S, som netop har offentliggjort årsregnskab, kommer ud af 2018/19 med et resultat før skat på 15,4 millioner kr. mod 12,7 millioner året før. Samtidigt steg bruttofortjenesten til 20,2 millioner kr. fra 17,4 millioner i 2017/18.

Med opkøbet har Norconsult nu cirka 220 rådgivere inden for byggeri i Danmark.

Fakta: Norconsult i Danmark

Danske Norconsult A/S ejes 100 procent af den norske rådgivningskoncern Norconsult AS. Norconsult Danmark beskæftiger ca. 220 medarbejdere, som yder rådgivning inden for byggeri, anlæg og Life science. Virksomheden har hovedkontor i Herlev og kontorer i Kalundborg, Aarhus, Aalborg og Viborg.

Fakta: Norconsult-koncernen

Med ca. 3500 ansatte og en omsætning på 3,8 mia. kr. er Norconsult Norges største tværfaglige rådgiver med kontorer i hele Skandinavien og i resten af verden. Norconsult besidder en solid erfaring fra et meget stort antal gennemførte opgaver for både offentlige og private bygherrer, inden for byggeri og anlæg, energi og kraftværker, industri, miljø og bæredygtighed, trafik og infrastruktur, olie og gas samt pharma.

Norconsult er ejet af medarbejderne.

Fakta: KHS Arkitekter

KHS Arkitekter har leveret total- og bygherrerådgivning igennem de sidste 50 år. KHS er er specialister inden for boligbyggeri og har de seneste år opført op imod 1.000 nye familie-, ældre- og ungdomsboliger, samt renoveret ca. 2.000 familieboliger. KHS har desuden stået for udarbejdelsen af fremtidssikringsanalyser og helhedsplaner inkl. beboerdemokratiske processer for mere end 3.500 boliger. Udover boliger arbejder KHS med skoler, institutioner og erhvervsbyggeri.

Læs også Orbicon er solgt til canadiske WSP

Læs også Sweco topper listen over største ingeniørvirksomheder i Norden

Læs flere nyheder om transaktioner her

Kommentarer

Seneste nyt

Ugen i ejendom: Koncepternes tid, rekordsalg og nye tider i Blackstone

Ugen i ejendom / fredag 13. september 2019

Agat lander halvårsunderskud på 25,5 millioner kr.

Pluss, Regnskab og resultater, Projektudvikling / fredag 13. september 2019

Blackrock reducerer udvidelse af shoppingcenter med 14.000 kvm – i første omgang

Pluss, Investering, Retail / fredag 13. september 2019

Boligminister besøger boligejendomme på Frederiksberg før Blackstone-overtagelse

Investering, København / fredag 13. september 2019

Blackstone lukker rekordstor ejendomsfond på 140 milliarder kr.

Pluss, Investering / fredag 13. september 2019

Newsec ansætter chef i nyoprettet stilling

Erhvervsmæglere, Virksomheder og mennesker / torsdag 12. september 2019

Kommende konferencer

Onsdag den 18. september kl. 09:00

Alternative boformer og bofællesskaber

- fremtidens boligbyggeri - plangrundlag og udvikling

Tirsdag den 24. september kl. 09:00

Kommuneplan 2019

- nye rammer og muligheder for udvikling af København

Jobmarked

Nyeste opslag

Regional byggeleder til Ejendomskontor Kolding

       

Estate Podcast


Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland