Estate Media –

Nyheder – Danmark

Fra venstre: Mads H. Lund, KHS, Thomas Bolding Rasmussen, Norconsult, Jess Kofoed Sørensen, KHS, Jacob Ilsøe, Norconsult, Lotte Larsen, KHS, Hans Henrik Linde, KHS, Morten Rønne Nielsen, KHS, Egil Gossé, Norconsult. Foto: PR

Norconsult overtager KHS Arkitekter

Med opkøbet af Lyngby-virksomheden har Norges største tværfaglige rådgiver nu cirka 220 rådgivere inden for byggeri i Danmark.

Norconsult med cirka 3.500 ansatte og en omsætning på 3,8 milliarder kr. opkøber KHS Arkitekter med cirka 20 medarbejdere i Kgs. Lyngby.

KHS Arkitekter har leveret total- og bygherrerådgivning de sidste 50 år, er specialister inden for boligbyggeri og har de seneste år opført op imod 1.000 nye familie-, ældre- og ungdomsboliger samt renoveret cirka 2.000 familieboliger. KHS har desuden stået for udarbejdelsen af fremtidssikringsanalyser og helhedsplaner med beboerdemokratiske processer for mere end 3.500 boliger. Udover boliger arbejder KHS med skoler, institutioner og erhvervsbyggeri.

Norconsult er Norges største tværfaglige rådgiver med kontorer i hele Skandinavien og i resten af verden. Norconsult har opgaver for offentlige og private bygherrer inden for byggeri og anlæg, energi og kraftværker, industri, miljø og bæredygtighed, trafik og infrastruktur, olie og gas samt pharma.

– Vores kunder efterspørger fortsat i stor grad ydelser inden for arkitektur og design og med de fordele, det medfører for bedre koordinering inden for arkitekt- og ingeniørrådgivning. Sammen med KHS Arkitekter vil vi kunne levere en endnu stærkere og større bredde af helhedsorienterede ydelser. Især på områderne inden for bygherrerådgivning og almene boliger i såvel nybyggeri som renovering, siger adm. direktør Thomas Bolding Rasmussen, Norconsult i Danmark.

Norconsult og KHS Arkitekter har arbejdet sammen i mange fælles projekter, blandt andet i forbindelse med renovering af 300 boliger i Brøndby og andre boligrenoveringer for boligselskabet Lejerbo.

KHS: Store udviklingsmuligheder
På baggrund af Norconsults forretningsmæssige koncept ser adm. direktør og partner Jess Kofoed Sørensen, KHS Arkitekter, store udviklingsmuligheder i at blive en del af Norconsult-koncernen:

– For os er det et naturligt skridt i vores fortsatte udvikling at blive en del af en større virksomhed. Vi vil i fremtiden være i stand til at kunne levere bredere og endnu bedre ydelse til vores kunder i en branche, hvor tendensen går i mod ’one point of contact’.

Jess Kofoed Sørensen fortsætter som direktør for KHS Arkitekter, og partnergruppen vil stadig være en central del af virksomheden.

KHS Arkitekter A/S, som netop har offentliggjort årsregnskab, kommer ud af 2018/19 med et resultat før skat på 15,4 millioner kr. mod 12,7 millioner året før. Samtidigt steg bruttofortjenesten til 20,2 millioner kr. fra 17,4 millioner i 2017/18.

Med opkøbet har Norconsult nu cirka 220 rådgivere inden for byggeri i Danmark.

Fakta: Norconsult i Danmark

Danske Norconsult A/S ejes 100 procent af den norske rådgivningskoncern Norconsult AS. Norconsult Danmark beskæftiger ca. 220 medarbejdere, som yder rådgivning inden for byggeri, anlæg og Life science. Virksomheden har hovedkontor i Herlev og kontorer i Kalundborg, Aarhus, Aalborg og Viborg.

Fakta: Norconsult-koncernen

Med ca. 3500 ansatte og en omsætning på 3,8 mia. kr. er Norconsult Norges største tværfaglige rådgiver med kontorer i hele Skandinavien og i resten af verden. Norconsult besidder en solid erfaring fra et meget stort antal gennemførte opgaver for både offentlige og private bygherrer, inden for byggeri og anlæg, energi og kraftværker, industri, miljø og bæredygtighed, trafik og infrastruktur, olie og gas samt pharma.

Norconsult er ejet af medarbejderne.

Fakta: KHS Arkitekter

KHS Arkitekter har leveret total- og bygherrerådgivning igennem de sidste 50 år. KHS er er specialister inden for boligbyggeri og har de seneste år opført op imod 1.000 nye familie-, ældre- og ungdomsboliger, samt renoveret ca. 2.000 familieboliger. KHS har desuden stået for udarbejdelsen af fremtidssikringsanalyser og helhedsplaner inkl. beboerdemokratiske processer for mere end 3.500 boliger. Udover boliger arbejder KHS med skoler, institutioner og erhvervsbyggeri.

Læs også Orbicon er solgt til canadiske WSP

Læs også Sweco topper listen over største ingeniørvirksomheder i Norden

Læs flere nyheder om transaktioner her

( Besøgt 658 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Ny juridisk direktør dropper Ejendomdanmark før tiltrædelse – ’en ekstrem svær beslutning’

Virksomheder og mennesker / mandag 21. september 2020

FLSmidth opgiver milliardprojekt på hovedkontoret i Valby

Kontor, København / mandag 21. september 2020

Deas vinder Pensam tilbage efter to år – og lander endnu større opgave

Pluss, Administration, Asset Management, Investering / mandag 21. september 2020

Niam køber nordsjællandsk boligprojekt af Sophienberg Gruppen i trecifret millionhandel

Bolig, Investering, Transaktioner / mandag 21. september 2020

PFA: Sådan er processen når vi køber andelsboligejendomme

Pluss, Bolig, Investering / mandag 21. september 2020

Heimstaden køber tyske ejendomme for 6,2 milliarder kr.

Bolig, Investering, Transaktioner / mandag 21. september 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 24. september kl. 09:00

Finansiering af ejendomme

- strukturering, fremskaffelse og nye aktører

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Estate Podcast

Seneste nyheder