Det gamle vandtårn på Sjællandsvej i Kolding, som det ser ud i dag. Foto: Google Maps

Designer vil ombygge vandtårn til ’landmark’ med to liebhaverboliger

Ur- og smykkedesigner Christina Hembo vil ombygge det gamle, udtjente vandtårn på Sjællandsvej i Kolding til to liebhaverboliger på toppen.

Sådan ønsker kunstner og designer Christina Hembo at ombygge vandtårnet, så det på toppen får to liebhaverboliger med terrasser. Illustration: Christina Properties

– Christina Hembo vil personligt designe bygningen, lejlighederne og deres indre med unikaer såsom specielle håndvaske og møbler, siger Claus Hembo, der er adm. direktør i Christina Jewelry & Watches og samtidig direktør i parrets ejendomsselskab, Christina Properties, der står bag projektet.

De to kommende ejere af boligerne i ’Christina Tower’ får 340 kvm bolig og 170 kvm terrasser 86 meter over havets overflade. Beboerne får en 360 graders udsigt over Marielundskoven og Kolding Fjord.

Planerne, Hembo-parret indtil nu har fremlagt for Kolding Kommune, går ud på at forvandle det eksisterende vandtårn. Dog bevares den ikoniske silhouet, som i mange år har været et pejlemærke i Kolding.

– Jeg har længe ønsket at designe et ’landmark’, en bygning alle kender. En, der udstråler originalitet, design og kunst i et og samme værk. Jeg så muligheden i Kolding, som jeg synes er en fantastisk spændende by at udføre min vision i, fordi byen er så fokuseret på og interesseret i design og kunst, siger Christina Hembo.

Det ligger endnu ikke fast, hvad prisen bliver for de to liebhaverboliger, som får både privat garageanlæg, have og vinkælder.

Flugter med Koldings designvision
Borgmester Jørn Pedersen (V), Kolding Kommune, er begejstret for planerne:

– Det er et projekt, som passer rigtig godt ind i Koldings designvision, og som man ellers kun ser i storbyer ude i verden. Så store eksklusive projekter ser vi ikke hver dag. Og vi er stolte over, at en designer som Christina Hembo vælger at placere sit landmark i en designkommune som Kolding.

Læs også Kolding Kommune udbyder ny bydel på 30.000 kvm

Læs også Kolding Kommune sælger storparcel til seniorboliger

Læs også Overskud i Pierre Ejendomme runder 40 millioner kr. i jagt på milliardportefølje (+)

Læs også Danica Ejendomme planlægger 11.600 kvm kontorhus i Kolding

Læs også Selskab bygger fire boligtårne i Kolding med 208 boliger

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje