Projekt ’Kastaniehjørnet’ midt i Billund. Illustration: BIG

Lego-pengetank og partnere bag 6.600 kvm BIG-tegnet projekt

Til efteråret 2021 får Butikstorvet i hjertet af Billund en ny genbo med navnet ’Kastaniehjørnet’ på 6.600 kvm fordelt på seks etager i varierende højder.

Det er Kirkbi, der er familien Kirk Kristiansens holding- og investeringsselskab bag Lego, Billund Boligforening og Billund Kommune, som er gået sammen om byggeriet, hvor generationer kan mødes på tværs.

Projektet er tegnet af BIG.

Planen er, at der skal opføres 25 almene boliger i størrelsen 58–116 kvm til Billund Boligforening, 10 demensboliger til Plejecentret/Billund Kommune samt 28 udlejningslejligheder til Kirkbis i størrelsen 96-164 kvm. Første spadestik til det nye lejlighedsbyggeri i Billund blev taget for nylig.

Kirkbi har taget rollen som delegeret bygherre og har derfor det overordnede ansvar for byggeriet. Steen Pedersen, global ejendomschef i Kirkbi, ser frem til at kunne udleje 28 lejemål midt i Billund:

– Det glæder mig, at vi sammen med Billund Kommune og Bovia nu kan starte byggeriet af ’Kastaniehjørnet’. Med byggeriet her og opførelsen af det nye Butikstorv overfor kommer der endnu mere liv i bymidten, og vi vil i højere grad opleve en blanding af arbejds-, hverdags- og byliv. Billund midtby bliver fortættet og får flere boliger, og det er netop centrale elementer i Billund Byvision.

Projektsummen er ikke oplyst.

Kirkbi, der ejer 75 procent af Lego-koncernen, investerer bredt og har ejendomsinvesteringer – bestående af i alt omkring 25 ejendomme – i Danmark, Schweiz, Tyskland og Storbritannien.

Fakta: Aktører i projektet

  • Kirkbi Invest, som er en del af Kirkbi, opfører lejlighederne som delegeret bygherre for Billund Boligforening og Billund Kommune
  • Arkitekt: Bjarke Ingels Group
  • Ingeniør: Rambøll
  • Entreprenør: Jorton

Læs også Lego-pengetank og Blackstone vil købe Legoland og andre parker for 40 milliarder kr.

Læs også Kirkbi fortsætter opkøb i Billund som led i byfornyelsesprojekt

Læs også Kommune kræver flere oplysninger om ny forlystelsespark på 300.000 kvm

Læs også Udviklere planlægger forlystelsespark dobbelt så stor som Legoland (+)

Læs også Legos pengetank satser på opkøb af kontor- og butiksejendomme

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje