Holckenhus ligger midt i København mellem H.C. Andersens Boulevard, Vester Voldgade, Stormgade og Dantes Plads. Foto: Wikipedia

Blackstone får godkendelse til omstridt projekt midt i København

Den amerikanske kapitalfond Blackstone har fået grønt lys fra borgerrepræsentationen i Københavns Kommune til at ombygge de historiske atelierer i kunstnerhuset Holckenhus’ tagetage.

Det skriver Jyllands-Posten.

Holckenhus ligger mellem H.C. Andersens Boulevard, Vester Voldgade, Stormgade og Dantes Plads.

Kun Dansk Folkepartis Finn Rudaizky stemte torsdag for at trække håndbremsen i det omdiskuterede projekt. Alternativet undlod at stemme.

Beboerforeningen Holckenhus har kæmpet mod Blackstone og danske 360 Norths planer om at omdanne de over 125 år gamle atelierer i bygningen, der har huset kunstnere som Krøyer og Emil Nolde, til otte luksuslejligheder og to atelierfællesskaber.

Ifølge Jyllands-Posten gav Teknik- og Miljøudvalget tilladelsen i juni, hvor DF og Alternativet stemte imod. DF standsede sagen for at bringe den videre til afgørelse i borgerrepræsentationen.

Læs også Modstand: Amerikansk kapitalfond vil bygge luksus-taglejligheder på Holckenhus

Læs også 360 North har haft 176 sager i huslejenævnet på to år – og taber ofte

Læs også Blackstone udnævner Lars Pærregaard til CEO for danske ejendomme

Læs også Blackstone køber 360

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder