Voksen+.

Nrep køber 50 procent af Tetris

Den nordiske ejendomsudvikler og -investor Nrep med base i København køber 50 procent af den københavnske ejendomsudviklingskoncern Tetris. Det sker ved, at Stensdal Group bliver købt helt ud, mens Rasmus Friis, Tomas Jandorf og Michael Borchers sælger en del af deres anparter i Tetris.

Investeringen sker for at gøre det muligt at udvikle mere end 1.000 nye lejeboliger i seniorvenlige boligfællesskaber over de kommende år. Det er blandt andet Tetris’ koncept for seniorbofællesskaber ’Voksenplus’, der skal udbredes til mere end 15 lokationer i Danmark.

Nreps investering muliggør nemlig en ambitiøs femårig udviklingsplan, der blandt andet omfatter opførelse af 1.000 nye lejeboliger i seniorvenlige boligfællesskaber.

– Vi har gennem omfattende research og analyser udviklet et stærkt og nyskabende koncept for seniorbofællesskaber, og vores analyser viser, at der er et stort uudnyttet potentiale for lejeboliger med fællesskabet i centrum. Samtidig har interessen fra både kommuner og potentielle lejere været overvældende. Med Nrep som investor får vi mulighed for at opfylde vores drøm om at udbrede vores seniorvenlige boligfællesskaber til hele Danmark, siger adm. koncerndirektør, partner og medstifter Rasmus Friis, Tetris.

De første 1.000 boliger får et samlet areal på over 80.000 kvm fordelt på 15 lokationer, som Tetris allerede har identificeret. I første fase bliver det primært på Sjælland, i form af Ballerup, Slagelse, Næstved og Holbæk, men hos Nrep lægger man ikke skjul på, at potentialet er endnu større.

Tetris, som består af både en entreprenørforretning og en udviklingsdel, fortsætter som selvstændig virksomhed. Virksomheden har i alt 60 medarbejdere, og den nuværende ledelse med Rasmus Friis, Tomas Jandorf og Michael Borchers fortsætter. Rune Kock fra Nrep indtræder som bestyrelsesformand, mens Stensdal Group i forbindelse med salget af sine aktier i Tetris træder ud af bestyrelsen.

– Vi har i høj grad værdsat samarbejdet omkring udviklingen af Tetris og glæder os over, at koncernen står så stærkt, at Nrep har ønsket at investere. Vi er overbevist om, at den positive udvikling vil fortsætte på baggrund af virksomhedens stærke fundament og kultur, siger afgående bestyrelsesformand Søren Stensdal.

Tetris’ nuværende projekter færdiggøres som planlagt og påvirkes ikke af transaktionen. Plesner og Catella har medvirket som Tetris’ rådgiver i transaktionen, og Accura og PwC har bistået Nrep. Det er Nreps nordiske fond ’NSFIII’, der står bag investeringen, og handlen gennemføres 30. august 2019.

Læs også Rasmus Friis: Det er en fremtidssikring af Tetris (+)

Læs også Derfor siger Nrep ja til at satse milliarder på seniorboliger (+)

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder