Estate Media –

Nyheder – Danmark

Foto: Newsec

Newsec: Transaktionsvolumenen for 2019 lander på 55-60 milliarder kr.

Ligesom Colliers og RED registrerer Newsec Advisory markant lavere investeringsvolumen i det danske marked for erhvervs- og investeringsejendomme i 1. halvår 2019 i forhold til 1. halvår 2018.

Newsec Advisory slår nu også fast, at investeringslysten i 1. halvår af 2019 ikke holdt trit med rekordårene 2017 og 2018.

Således viser en ny opgørelse fra Newsec Advisory, at transaktionsvolumenen i årets første seks måneder i det danske marked for erhvervs- og investeringsejendomme var på omkring 24 milliarder kr. og dermed 40 procent under niveauet fra samme periode året før – på trods af en underliggende stærk efterspørgsel. Newsec Advisory forventer et stærkere 2. halvår, og at transaktionsvolumenen for hele 2019 lander i niveauet 55-60 milliarder kr.

– Det har længe tegnet til en nedgang i transaktionsvolumen for 2019, så faldet kommer ikke som en overraskelse. Samtidig ser vi dog, at aktiviteten steg med omkring 20 procent mellem 1. og 2. kvartal. Det bekræfter os i, at investorerne fortsat ser det danske marked som attraktivt, og at der er en begyndende opblødning mellem købere og sælgere på markedet for investeringsejendomme, siger adm. direktør og seniorpartner Morten Jensen, Newsec Advisory.

Både Cushman & Wakefield RED og Newsec Advisory har registreret transaktioner for 24 milliarder kr. i løbet af 1. halvår af 2019. Det er omkring 25 procent højere end Colliers, som har registreret den danske transaktionsvolumen i 1. halvår 2019 til at være omkring 19 milliarder kr.

Læs mere i RED: Transaktionsvolumenen i 1. halvår ligger 25 procent over Colliers’ tal (+)

Læs også Colliers: Transaktionsvolumenen falder fra 30 til 19 milliarder kr. på halvt år

Til sammenligning var volumenen – ifølge Colliers – 30 milliarder kr. i samme periode sidste år. Det svarer til et fald på knap 40 procent.

Industri og logistik tager markedsandele
Trods den faldende transaktionsvolumen oplever Newsec Advisory fortsat en stærk efterspørgsel i markedet for særligt industri- og logistikejendomme, som nu står for cirka 12 procent af markedet mod 8 procent i 2018.

– Der er et stort behov for lager- og logistikfaciliteter, hvorfor de store logistikejendomme især er eftertragtede, ligesom mange grunde også bliver solgt til logistiske anlæg. Den positive udvikling inden for dette segment samt på kontormarkedet medvirker til, at vi forventer et stabilt 2. halvår og en samlet transaktionsvolumen i niveauet 55-60 mia. kr. for hele 2019. Dette er naturligvis underbygget af en historisk lav rente og et stærkt marked med kapital, der er allokeret til de investeringsområder, der giver de højeste afkast, hvor ejendom er et af dem, siger Morten Jensen.

Afventende investorer
Ifølge Newsec Advisory er der generelt en kapitalrigelighed i markedet og en stigende søgning mod placering af kapital i investeringsejendomme frem for obligationer og aktier, som oplever høj volatilitet på markederne. Der kan dog mærkes en øget risikoaversion blandt investorerne i ejendomsmarkedet, som er mere afventende og foretager stadig grundigere due diligences, hvorfor salgsprocesserne er længere end for 12 måneder siden, bemærker Morten Jensen.

Boligsegmentet sidder stadig på tronen med den højeste markedsandel på cirka 48 procent af den samlede volumenen, selvom volumenen er faldet med cirka 40 procent sammenlignet med 1. halvår 2018. Her er der flere samfundsfaktorer, der spiller ind på investeringsaktiviteten, blandt andet diskussionen om paragraf 5, stk. 2 i Boligreguleringsloven, som der er et politisk ønske om at ændre, hvilket selvsagt har bredt sig til en usikkerhed i markedet, fremhæver Newsec Advisorys adm. direktør, der tiltrådte stillingen 1. marts.

Læs mere i Ny adm. direktør i Newsec Advisory

Læs flere nyheder om transaktioner her

( Besøgt 276 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Arkitektdirektør: Derfor får vi underskud på 40 millioner kr.

Pluss, Arkitektfirmaer, Regnskab og resultater / mandag 28. september 2020

2020 bliver også et svært år for SHL – forventer yderligere toplinjefald

Pluss, Arkitektfirmaer, Regnskab og resultater / mandag 28. september 2020

Nye investeringer kræver god balance

Redaktørens blog / lørdag 26. september 2020

Podcast: Hidsigt boligmarked, sexisme og tæt på årets forbillede

Podcast / fredag 25. september 2020

Leder af Plesners ejendomsteam forfremmet til Managing Partner

Advokatbranchen, Virksomheder og mennesker / fredag 25. september 2020

Pihl & Søn fortsætter massiv fremgang – overskud mere end firedobles

Regnskab og resultater, Entreprenører / torsdag 24. september 2020

Kommende konferencer

Onsdag den 30. september kl. 09:00

VENTELISTE: Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Torsdag den 1. oktober kl. 09:00

Udviklingsprojekter og forsyningsledninger

- gæsteprincippet, ejerskaber og de vigtigste problemstillinger

Estate Podcast

Seneste nyheder