Estate Media –

Nyheder – Danmark

Foto: Newsec

Newsec: Transaktionsvolumenen for 2019 lander på 55-60 milliarder kr.

Ligesom Colliers og RED registrerer Newsec Advisory markant lavere investeringsvolumen i det danske marked for erhvervs- og investeringsejendomme i 1. halvår 2019 i forhold til 1. halvår 2018.

Newsec Advisory slår nu også fast, at investeringslysten i 1. halvår af 2019 ikke holdt trit med rekordårene 2017 og 2018.

Således viser en ny opgørelse fra Newsec Advisory, at transaktionsvolumenen i årets første seks måneder i det danske marked for erhvervs- og investeringsejendomme var på omkring 24 milliarder kr. og dermed 40 procent under niveauet fra samme periode året før – på trods af en underliggende stærk efterspørgsel. Newsec Advisory forventer et stærkere 2. halvår, og at transaktionsvolumenen for hele 2019 lander i niveauet 55-60 milliarder kr.

– Det har længe tegnet til en nedgang i transaktionsvolumen for 2019, så faldet kommer ikke som en overraskelse. Samtidig ser vi dog, at aktiviteten steg med omkring 20 procent mellem 1. og 2. kvartal. Det bekræfter os i, at investorerne fortsat ser det danske marked som attraktivt, og at der er en begyndende opblødning mellem købere og sælgere på markedet for investeringsejendomme, siger adm. direktør og seniorpartner Morten Jensen, Newsec Advisory.

Både Cushman & Wakefield RED og Newsec Advisory har registreret transaktioner for 24 milliarder kr. i løbet af 1. halvår af 2019. Det er omkring 25 procent højere end Colliers, som har registreret den danske transaktionsvolumen i 1. halvår 2019 til at være omkring 19 milliarder kr.

Læs mere i RED: Transaktionsvolumenen i 1. halvår ligger 25 procent over Colliers’ tal (+)

Læs også Colliers: Transaktionsvolumenen falder fra 30 til 19 milliarder kr. på halvt år

Til sammenligning var volumenen – ifølge Colliers – 30 milliarder kr. i samme periode sidste år. Det svarer til et fald på knap 40 procent.

Industri og logistik tager markedsandele
Trods den faldende transaktionsvolumen oplever Newsec Advisory fortsat en stærk efterspørgsel i markedet for særligt industri- og logistikejendomme, som nu står for cirka 12 procent af markedet mod 8 procent i 2018.

– Der er et stort behov for lager- og logistikfaciliteter, hvorfor de store logistikejendomme især er eftertragtede, ligesom mange grunde også bliver solgt til logistiske anlæg. Den positive udvikling inden for dette segment samt på kontormarkedet medvirker til, at vi forventer et stabilt 2. halvår og en samlet transaktionsvolumen i niveauet 55-60 mia. kr. for hele 2019. Dette er naturligvis underbygget af en historisk lav rente og et stærkt marked med kapital, der er allokeret til de investeringsområder, der giver de højeste afkast, hvor ejendom er et af dem, siger Morten Jensen.

Afventende investorer
Ifølge Newsec Advisory er der generelt en kapitalrigelighed i markedet og en stigende søgning mod placering af kapital i investeringsejendomme frem for obligationer og aktier, som oplever høj volatilitet på markederne. Der kan dog mærkes en øget risikoaversion blandt investorerne i ejendomsmarkedet, som er mere afventende og foretager stadig grundigere due diligences, hvorfor salgsprocesserne er længere end for 12 måneder siden, bemærker Morten Jensen.

Boligsegmentet sidder stadig på tronen med den højeste markedsandel på cirka 48 procent af den samlede volumenen, selvom volumenen er faldet med cirka 40 procent sammenlignet med 1. halvår 2018. Her er der flere samfundsfaktorer, der spiller ind på investeringsaktiviteten, blandt andet diskussionen om paragraf 5, stk. 2 i Boligreguleringsloven, som der er et politisk ønske om at ændre, hvilket selvsagt har bredt sig til en usikkerhed i markedet, fremhæver Newsec Advisorys adm. direktør, der tiltrådte stillingen 1. marts.

Læs mere i Ny adm. direktør i Newsec Advisory

Læs flere nyheder om transaktioner her

Kommentarer

Seneste nyt

Nrep køber ydereligere 148 boliger af 2E Group for en kvart milliard kr.

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / tirsdag 14. juli 2020

Trods eksplosiv vækst: SBB’s ejendomsportefølje skrumper med flere milliarder kr.

Pluss, Regnskab og resultater, Investering / tirsdag 14. juli 2020

Top- og bundlinjen falder i Klövern: – Vi har en stabil, langsigtet forretning

Pluss, Regnskab og resultater, Investering / tirsdag 14. juli 2020

Overskud i BIG tæt på 100 millioner kr. – men Corona skærer i forventningerne til 2020

Pluss, Arkitektfirmaer, Regnskab og resultater / mandag 13. juli 2020

Jens Enggaard deler fa­mi­lie­virk­som­he­der – brødre får hver sin del

Entreprenører, Virksomheder og mennesker / tirsdag 14. juli 2020

Nyudskilt Gefion-selskab vil øge forvaltningsvolumenen med en halv milliard kr. om året

Pluss, Investering / mandag 13. juli 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 13. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervs- og boligmarkedet i Roskilde

- investering og udvikling mod 2021

Torsdag den 20. august kl. 09:00

Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland