Mineralvandsfabrikken.

Hoffmann henter afkast på over 5 procent

Hoffmanns resultat for første halvår 2019 er et ”rent entreprenørresultat”, da projektudviklingen af 115 boliger på Amager Boulevard er afsluttet. Hoffmann har gennem en årrække ejet grunden ved Københavns Universitet Amager, som altså nu er færdigudviklet, og alle boliger solgt.

– Jeg tror på, at det gode resultat i høj grad skyldes Hoffmanns rygrad om at bemande vores projekter med de rette kompetencer og herudover Hoffmanns medarbejderes evner til at sætte sig ind i kundens behov og businesscase, siger adm. direktør Torben Bjørk Nielsen.

Hoffmann har de seneste år arbejdet bevidst på at få flere projekter ind, hvor Hoffmann er med helt fra start fremfor at vinde projektet i konkurrence.

– På 80 procent af Hoffmanns projektportefølje sidder vi nu med i tilblivelsen helt fra start, hvorefter projektet overgår til udførelse, når projektforslaget er udarbejdet, siger Torben Bjørk Nielsen.

I øjeblikket er Hoffmann i gang med startfasen på projekter for cirka 750 millioner kr. Men samtidig er en lang række projekter, der har fyldt godt på bøgerne blevet færdige. Det gælder for eksempel udover udviklingen af de 115 boliger på Amager Boulevard, Dansk Hydraulisk Institut (DHI) samt Sct. Jørgens Park.

Det har betydet, at ordrebeholdningen er faldet, og Hoffmann nu aktivt leder efter opgaver til de kommende år eller som Torben Bjørn Nielsen formulerer det:

– I forbindelse med færdiggørelsen af disse projekter, har vi fået frigivet dygtige medarbejdere vi nu skal igang med at finde nye projekter til.

Omsætningen i første halvår 2019 var på 897 millioner kr., men målet er at komme op på 2 milliarder kr. og fortsat bevare et resultat før skat på over 5 procent af omsætningen.

– Vi forventer en mindre nedgang i omsætningen i 2020, fordi vi afslutter så mange projekter. Men samtidig er det vigtigt for os ikke at gå på kompromis med afkastet. Vi har nu i syv år i træk haft et resultat på mere end 5 procent, og det skal vi fastholde i fremtiden, siger Torben Bjørk Nielsen.

Læs også Sådan vil KLP få lejere til spekulativt 65.000 kvm. flerbrugerhus i Ørestad

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder