(Foto: Werk)

Havnedirektør begræder Planklagenævnets afgørelse

Der skal først en lokalplan i høring, før Odense Kommune får lov til at nedrive 4 jernbetonsiloer for at udvikle området. Det har planklagenævnet besluttet, efter at foreningen Byforeningen for Odense klagede over en nedrivningstilladelse af siloerne, uden at der var en lokalplan for området.

Der er ifølge Byforeningen for Odense tale om et pakhus og 4 jernbetonsiloer med tilknyttede øvrige bygningsanlæg. Samlet drejer det sig om et anslået volumen på 88.500 kubikmeter. Bygningerne er opført i perioden 1885 til 1974. Muus’ murede pakhus står som det ældste, mens de op til 55 meter høje betonsiloer er opført i 1960’erne og 1970’erne. Der er ifølge byforeningen tale om at nedrive et bestående kulturhistorisk miljø.

– Forsvinder disse fyrtårne i havnens udviklingshistorie, forsvinder også havnens særlige identitet. Dermed kommer Odense Havnefront til at ligne Århus Havn, Tuborg Havn med flere som boligområder uden sammenhæng med de omgivelser, boligområdet er en del af, skriver foreningen i en kommentar.

Nedrivningen af siloerne kommer dog alligevel til at ske, hvis det står til kommunens embedsværk, der ikke mener, at bygningerne udgør et kulturhistorisk miljø.

Udviklingen får Odense Havns direktør Carsten Aa til at begræde udviklingen, som måske først kan få medvind af potentielle investorer ved næste højkonjunktur.

– Afgørelsen relaterer sig udelukkende til kommunens sagsbehandling. Men det er selvfølgelig beklageligt, at der kan ikke kan ageres i det nuværende marked. Sagen er allerede et år forsinket, og der er reel risiko for, at potentielle købere smutter nu. Vi ved jo heller ikke, om markedet vender. Vi har mølposet sagen, og som jeg ser det efter nævnets afgørelse, bliver den liggende dér, siger Carsten Aa.

Werk har lavet en masterplan for udviklingen af Siloøen og tilstødende områder med cirka 2.500 boliger.

Læs også NCC afleverer andenhøjeste bygning i Odense til bygherre

Læs også Madmarked konkurs efter halvandet år

Læs også Stor interesse kan fremskyde anden etape af Munkebjerg Business Park (+)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder