NCC afleverer andenhøjeste bygning i Odense til bygherre

Odense har en ny 60 meter høj bygning på 17 etager med kombineret bolig og erhverv centralt på den tidligere Thomas B. Thriges Gade. Navnet er TBT Tower og facaderne er udført i kobber, natursten og glas.

– I NCC er vi stolte over at have fået mulighed for at bidrage til et så markant og ambitiøst byggeri til Odense by, som er i stærk udvikling, siger områdedirektør i NCC Danmark, Ole Møller Petersen, efter at NCC har afleveret byggeriet til bygherren TOGT.

Byggeriet består af to bygninger på henholdsvis 8 og 17 etager sammenbygget med en mellembygning. Det indeholder i alt ca. 11.500 kvm, hvoraf stueetage, 1., 2. og 3. etage er disponeret til erhvervslejemål – herover er der boliger i forskellige størrelser og indretninger.

– Nu begynder anlægsarbejdet for Odense Letbane, og når det hele er færdigt, bliver området med TBT Tower et fantastisk sted for beboerne og byens øvrige borgere, siger Ole Møller Petersen.

Projektet er en del af Odense Kommune og Realdanias byudviklingsplan for de i alt 19 byggefelter på den tidligere Thomas B. Thriges Gade med titlen ”Fra gade til By”.

Tårnet ligger i projektområdets nordligste ende og er det første byggeri, der møder blikket, når man bevæger sig mod centrum fra Odense havn. Kun domkirken er højere end TBT Tower, så de kommende beboere får udsigt over Odense havn, det gamle H. C. Andersen Kvarter og Odense Å.

TBT Tower ligger få minutters gang fra Odense Banegård og med letbanestop lige uden for døren, og har man brug for parkering, ligger områdets p-kælder med over 1000 p-pladser lige under bygningen.

Byggeriet er udført i totalentreprise for TOGT som bygherre med GPP Architects som arkitekt og Sweco Danmark som ingeniør.

Læs også NCC vinder 118.000 kvm byggeri på nyt superhospital i Nordsjælland

Læs også NCC skal opføre byggeri til lille milliard kr. på Aarhus Ø

Læs også 40.000 kvm grund til bæredygtige boliger udbydes syd for København

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder