Det nye Wake Up-hotel ved den gamle Falck-bygning

Hotelbranchen øjner overudbud af værelser i København

Der kommer 7.700 nye hotelværelser i København frem mod 2021, fremgår det af tal fra brancheorganisationen Horesta. Det er en stigning på 40 procent i forhold til 2018, skriver Berlingske Business.

Samtidig har Horesta spurgt medlemmerne om de fremtidige forventninger til antallet af gæster, og det samlede billede giver et indtryk af, at man forventer færre gæster næste år end i år. Således er der også en decideret risiko for, at udbuddet bliver større end efterspørgslen.

Det får Dansk Byggeris cheføkonom, Bo Sandberg, til at se på erfaringerne fra før finanskrisen.

– Der er stor interesse for at investere i ejendomme, herunder hotelbyggerier, som alternativ til obligationer og aktier. Og både bosætning, kulturliv og erhvervsaktivitet er centreret omkring hovedstaden. I årene op til finanskrisen var der godt gang i hotelbyggeriet, men det, vi har set de seneste år, er den største udvidelse af hotelkapaciteten i nyere tid, siger han.

Peter Haaber, der er adm. direktør i Zleep Hotels, som er i gang med at udvide med bl.a. to hoteller i København tror også, at han kommer til at sælge færre værelser næste år. Han har heller ikke glemt tiden op til finanskrisen.

– Vi byggede løs, og alle ville investere i hoteller. Så kom krisen, og markedet forsvandt under os. Risikoen er den samme nu. Der kommer rigtigt mange nye hoteller, og efterspørgslen er god. Vi er fortrøstningsfulde på den korte bane, men på længere sigt kan vi godt blive en smule shaky på, hvad der sker, siger han til Berlingske.

Læs også Lufthavnshotel skifter til Best Western

Læs også Scandic Falkoner åbner efter to års renovering

Læs også Stort hotelbyggeri forsinket et halvt år

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder