Overvældende interesse for 200 boliger i nyt byudviklingsområde

Hvert år på dette tidspunkt søger tusindvis af studerende efter et sted at bo, og år efter år konstateres det, at der ikke er nok boliger til de studerende.

CPH Village tegner et godt billede af situationen. Her er man i gang med at opføre 200 midlertidige boliger, men der er 5.500 på venteliste. Dansk Byggeri vurderer, at 8.400 har akut brug for en bolig i København, mens tallet er 22.000 på landsplan.

– De nye bæredygtige studieboliger kommer til at være nogle af de billigste private boliger i København, der kommer til at blive lagt vægt på det sociale fællesskab, og samtidig skal boligerne bygges i træ og kommer til at respekterer det grønne område omkring, siger direktør i CPH Village, Frederik Noltenius Busck, til DR.

CPH Village, der har en lignende studieby på Refshaleøen, vandt et udbud og således retten til at etablere studielandsbyen. De har lejet sig ind på en 10-årig kontrakt, og der vil blive bygget boliger til cirka 200 studerende.

De nye lejere får elever fra Oehlenschlägergades Skole og en Rudolf Steiner-skole som naboer. Det forventes, at de nye lejere flytter ind i januar 2020.

Læs også Nye lejere på vej i DSB-område

Læs også S åbner for flere muligheder for midlertidige studieboliger

Læs også Estate Media lancerer tog til Mipim

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder