Stigning i politianmeldelser af ulovlig markedsføring i byggebranchen

Håndværkervirksomheder over hele landet reklamerer med Byg Garantis logo på arbejdstøj, hjemmeside, i annoncer og på firmabiler. På den måde ved kunder og forbrugere, at deres arbejde er omfattet af garantiordningen Byg Garanti i tilfælde af håndværksmæssige fejl eller mangler ved arbejdet.

Desværre falder nogle virksomheder for fristelsen til uretmæssigt at markedsføre sig med et Byg Garanti-logo. Virksomheder må nemlig kun bruge logoet og på andre måder markedsføre sig med Byg Garanti, hvis de er medlem af Dansk Byggeri.

I 2018 politianmeldte Dansk Byggeri 14 håndværkervirksomheder, som uretmæssigt har reklameret med Byg Garanti. I 2019 har der allerede i årets første syv måneder været 15 politianmeldelser.

– Det er ulovlig markedsføring, og det skaber mistillid til hele byggebranchen. Derfor anmelder vi det til politiet, når vi opdager sådan en sag, siger direktør i Dansk Byggeri Peter Stenholm.

Indtil videre er to sager i 2019 blevet afgjort ved retten med bøder på hver 20.000 kr. for ulovlig markedsføring med Byg Garanti, og hos politiet ligger der for tiden yderligere 40 sager, som venter på en afgørelse.

Hvis man hyrer en håndværker, kan det med andre ord være nødvendigt at dobbelttjekke, om en virksomhed faktisk er medlem af Dansk Byggeri – og dermed dækket af Byg Garanti. Hos Dansk Byggeri opfordrer man forbrugerne til at gå ind på byggaranti.dk, hvor man kan se, hvilke virksomheder der er omfattet af Byg Garanti.

Læs også Ejendomdanmark advarer unge boligsøgende mod fupmagere

Læs også NPV afviser også vildledende boligstørrelser – overvejer modtræk mod forbrugerombudsmanden

Læs også Dansk Ejendomsmæglerforening: Vores medlemmer har ikke gjort noget forkert

Læs også Forbrugerombudsmanden: NPV, Niels Hald Amager og Lone Bøegh Henriksen har vildledt

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder