Strøget i København. Foto: Google Maps

Butikslejepriser på Strøget falder efter 10 års stigninger

Lejepriserne omkring Strøget og i butikscentrene i København er begyndt at falde, viser tal fra Colliers.

Tallene viser, at kvadratmeterprisen på Strøget og i de københavnske butikscentre er faldet mellem 50 og 2.000 kr. afhængig af, hvor lokalerne er, skriver Berlingske, som har talt 12 lukkede butikker på Købmagergade og 25 tomme butikker på Strøget – landets to største handelsgader.

Kun i lokaler på under 100 kvm på Østergade – Strøgenden nærmest Kongens Nytorv – med eksklusive, internationale brands som Hugo Boss, Burberry og Gant er prisen ikke faldet, men stagneret på 24.000 kr. pr. kvm om året.

– Der er nogle ejere, der ikke helt har været opmærksomme på de strukturelle ændringer, der er sket i detailhandlen de seneste år. Og som måske ikke har været forberedt på, at lejerne havde problemer, men som ejer er man nødt til at forholde sig til, hvad lejerne kan betale, og derfor begynder vi nu at se et fald i lejepriserne, siger adm. direktør og partner Peter Winther, Colliers International Danmark, til Berlingske.

Stig Birk Dørler har advaret mod priskollaps
Indehaver af mæglerfirmaet Absalon & Co, Stig Birk Dørler, har i et indlæg under overskriften ’Priskollaps er på vej på Strøget og Købmagergade’ i Estate Magasin tidligere i år advaret mod store prisfald.

– Det er derfor blot en forudsigelse, der mest af alt minder om en relativt tør konstatering af, at vi i 2019/2020 får den tvivlsomme fornøjelse at opleve et kollaps på og omkring Strøget og Købmagergade, medmindre stort set samtlige involverede asset managers og ejendomsmæglere mod forventning skifter tilgang.

– I København har vi med de internationale investorers ankomst aldrig tidligere haft så professionelle udlejere/investorer som nu. Men da de hverken er bosiddende i København eller har været på det københavnske marked ret længe, har de naturligt nok allieret sig med danske samarbejdspartnere og/eller rådgivere – typisk asset managers, skrev Stig Birk Dørler i sit indlæg i Estate Magasin nr. 1/2019,  som du kan læse online her (indlægget begynder på side 64).

Læs mere i Stig Birk Dørler: Priskollaps på vej på Strøget og Købmagergade

Læs også Klépierres lejeindtægter i Danmark stiger – men salget i de tre shoppingcentre falder (+)

Læs også Succesopskrift trækker folk til shoppingcentre (+)

Læs også Flere og flere udbudte butikslokaler – og konkurrencen stiger

Læs flere nyheder om retail her

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder