A. Enggaard er på hjemmebane i det nordjyske i forbindelse med entreprenør- og projektudviklerens projekt med 172 nye lejligheder - især til unge - på Østre Havn i Aalborg. Illustration: C.F. Møller Architects

Øget pres på boligmarkedet i Aalborg – ’lemmingeffekt i ejendomsinvesteringer’

Pensionsselskaber og andre ejendomsinvestorer, som de senere år har investeret massivt i Aalborg, risikerer at brænde fingrene.

Således viser nye tal fra Danmarks største udlejningsportal, boligportal.dk, at antallet af ledige lejligheder i byen er mere end fordoblet på to år.

– Aalborg er den by, hvor tomgangen er allerhøjest, og den er særligt høj på nybyggeri. Problemet er, at der blevet bygget for mange store og dyre lejligheder med havudsigt, som er rigtig svære at leje ud, siger adm. direktør Anders Hyldborg, Boligportal.dk, til erhvervsmediet Finans.

Læs også Svært at afsætte store lejligheder i København og Aarhus

Tal fra Ejendomdanmark viser, at hver 13. udlejningsbolig står tom i Aalborg. Det gælder hver 8., hvis der zoomes ind på lejligheder mellem 125 og 150 kvm.

Ejendomsdirektør i PFA, Michael Bruhn, siger til Finans:

– Aalborg er et godt eksempel på, at der kan gå lemmingeffekt i ejendomsinvesteringer. København og Aarhus var blevet for dyrt, og i Aalborg kunne man bygge til bedre priser, men når alle tager derop på samme tid, så bliver det lidt op ad bakke.

Læs også Koncenton investerer igen i Aalborg

Læs også Afvikling af erhverv baner vejen for nyt byudviklingsområde i Aalborg

Læs også Toplinjen daler hos A. Enggaard, der ser afmatningen komme

Læs også Boligbyggeboom i Aalborg skaber tomgang i luksussegment

Læs også Erhvervsejendomme: Stærkt 2018 for boligejendomme i Aalborg

Læs flere nyheder om Aalborg her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder