Flere flytter fra end til København

Lavere boligpriser og gode muligheder for job gør det attraktivt for beboere i København at flytte til omegnskommunerne og kommuner syd og nordvest for København, som i en ny analyse fra Dansk Byggeri tæller kommunerne København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør.

I 2018 fik 42.600 nye beboere adresse i København, mens knap 44.000 valgte at flytte fra byen.

– Siden 2012 er boligpriserne steget markant i København, og det er en af grundene til, at flere vælger at bosætte sig uden for byen. En ejerlejlighed i København på 90 kvm til godt 3,6 millioner kr. er i gennemsnit godt 900.000 kr. billigere i omegnskommunerne og over halvanden million kr. billigere i Køge. Så man kan få meget mere bolig for pengene, hvis man er villig til at flytte lidt ud fra byen. Og det kan være tillokkende for mange, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.

Når borgere i København forlader byen, flytter de fleste ikke ret langt væk, viser opgørelsen, der er baseret på tal fra Danmarks Statistik. Og det er især omegnskommunerne og kommuner syd og nordvest for København, der ligger i top, når man måler, hvor nettotilflytningen fra København er størst. Sidste år var der eksempelvis 1.211 flere personer, der flyttede fra København til Rødovre, Hvidovre og Herlev end den anden vej.

– Vi kan se, at de populære nettotilflytterkommuner er ændret i årenes løb. I år er kommuner som Køge, Solrød og Ballerup også med i toppen sammen med omegnskommunerne, siger Jacob Hangaard.

Brug for flere boliger
Under forrige højkonjunktur var der også flere danskere, der flyttede ud af København end til København, men dengang var bevægelsen i flyttemønstret mere jævnt fordelt ud over hele Sjælland.

– Som billedet er nu, er københavnerne ikke meget for at flytte længere væk, end at de stadig kan bevare det nære tilhørsforhold til hovedstaden og bruge byens mange tilbud, siger Jacob Hangaard.

At københavnerne nu bliver i omegnen, når de flytter fra byen, skyldes blandt andet, at det under denne højkonjunktur især er i og omkring København, at størstedelen af de nye arbejdspladser bliver skabt.

Dansk Byggeri mener, at der blandt andet er behov for en forbedret infrastruktur.

– Og det er samtidig nødvendigt at bygge flere boliger – særligt mindre lejligheder. På den måde kan vi både sikre en sammenhængende hovedstad og et boligmarked, der matcher behovet, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.

Læs også Københavnske ejerlejligheder: Klart signal om vending i markedet (+)

Læs også Tilsyn giver påbud efter for høje værdiansættelser af ejendomme

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder