Adm. direktør Jens Schaumann, NPV. Foto: Søren Wesseltoft

NPV afviser også vildledende boligstørrelser – overvejer modtræk mod forbrugerombudsmanden

– Vi er ikke enige i, at markedsføringen af lejlighederne i projektbyggeriet ’Kærholm’ har været vildledende. Samtlige købere har modtaget lejligheder med arealer, som stemmer nøje overens med de tinglyste arealer og BBR-arealer, som fremgår af de respektive købsaftaler. Det har desuden aldrig været vores intention i vores markedsføring at give indtryk af, at de angivne nettoarealer skulle udgøre andet end de tinglyste arealer.

Sådan siger adm. direktør Jens Schaumann, NPV.

Det sker i en kommentar til, at forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen netop har oplyst, at hun vurderer, at ejendomsudvikleren NPV A/S og de to ejendomsmæglerfirmaer Niels Hald Amager A/S og Lone Bøegh Henriksen A/S, hvor førstnævnte dengang var Danbolig-mægler og sidstnævnte stadig er tilknyttet Home, har vildledt potentielle købere af projektlejligheder om lejlighedernes størrelser.

Det drejer sig om projektlejlighederne ’Kærholm’, Engholmene i København, som blev udbudt til salg i 2015.

Forbrugerombudsmanden har tidligere politianmeldt NPV, Niels Hald Amager og Lone Bøegh Henriksen for vildledende markedsføring. Kort efter politianmeldelsen gav NPV dog oplysninger til forbrugerombudsmanden, som viste, at forholdene netop var forældede – og derfor ikke kan straffes efter markedsføringsloven, som har en forældelsesfrist på to år.

Forbrugerombudsmanden har derfor trukket politianmeldelsen tilbage.

Folketingets Ombudsmand kan komme på banen
– Vi er til gengæld forundrede over, at forbrugerombudsmanden finder behov for at udsende en pressemeddelelse om sagen med et indhold af den pågældende karakter og på den måde forsøger aktivt at hænge os ud, selvom sagen er forældet og dermed bortfaldet, hvilket betyder, at vi ikke kan få lejlighed til at bevise, at forbrugerombudsmanden tager fejl. Det, synes vi, er uacceptabelt, og vi overvejer derfor at indbringe sagen for Folketingets Ombudsmand, siger Jens Schaumann.

Hos Dansk Ejendomsmæglerforening, DE, er vicedirektør og advokat Anders Palmkvist ’overrasket’ over, at forbrugerombudsmanden finder, at ejendomsmægleren har vildledt forbrugerne.

Læs mere i Dansk Ejendomsmæglerforening: Vores medlemmer har ikke gjort noget forkert

Læs også Forbrugerombudsmanden: NPV, Niels Hald Amager og Lone Bøegh Henriksen har vildledt

Læs også om sag fra 2018 NPV efter politianmeldelse: Salgsmaterialet har ikke været vildledende eller mangelfuldt

Læs også Danbolig afbryder samarbejdet med Hald-koncernen

Læs også Hald-koncernen tager Danbolig-beslutning til efterretning

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje