Knudrisrækkerne med 89 almene boliger i Knudrisgade i det centrale Aarhus. Illustration: Kant Arkitekter.

Trecifret millioninvestering: Team vinder Aarhus’ højeste boligbyggeri i træ

Boligkontoret Århus har fundet det team, der skal stå for et træhusbyggeri med 89 almene boliger i Knudrisgade i det centrale Aarhus.

Vinderholdet i konkurrenceprojektet om Knudrisrækkerne er teamet Q-Konsortium, som består af konsortiet Q-Construction, Enkon og Frede Andersen VVS med rådgiverne Kant Arkitekter, Moe og Vega Landskab.

De 89 boliger fordeler sig på 7.385 kvm, hvilket giver en gennemsnitlig boligstørrelse på 83 kvm. Anlægssummen er budgetteret til 110 millioner kr.

– Med Knudrisrækkerne får Aarhus Midtby og Boligkontoret Århus en markant ny almen boligbebyggelse, der udfordrer den klassiske tanke om, hvad almene boliger er. Det bliver et hus, der indtænker fællesskabet i alle skalatrin – med boliger der er udformet, så alle kan finde en attraktiv bolig inden for en overkommelig husleje. Bebyggelsen vil bringe bæredygtigheden helt ind til midtbyen og bliver med sine fem etager Aarhus’ højeste boligbyggeri i træ, der samtidig genbruger dele af det tidligere folkeregister på en ny og markant måde, oplyser Boligkontoret Århus.

Læs også Pensiondanmark skal opføre bæredygtig bydel ved Aarhus’ grønne kile

Læs også Stadsarkitekt i Aarhus forlænget – overvejer ny organisering

Læs mange flere Aarhus-nyheder her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder