Lycium-centret skal formidle Vadehavets oprindelse. Illustration: BIG

BIG skal tegne nyt ‘usynligt’ trækplaster i Vestjylland

BIG er blevet valgt til at tegne Lycium, som er et nyt naturhistorisk udstillings- og formidlingssted på Fanø. Det oplyser Fanø Kommune og initiativtager Steen Lassen om projektet til forventeligt omkring 70 millioner kr.

– Lycium vil være en port til Nationalpark Vadehavet og verdensarven. Områdets øvrige, store formidlingssteder – Vadehavscentret, Tirpitz, og Fiskeri- og Søfartsmuseet – formidler på fineste vis trækfuglene, den krigshistoriske tid, og den maritime natur og kulturarv. Lycium fuldender billedet i beskrivelsen af barriereøernes udvikling fra istiden, og hvor den geologiske tid møder samtiden i et af verdens mest dynamiske og produktive naturområder, forklarer Janne Liburd, formand for Nationalpark Vadehavet.

De naturhistoriske udstillinger skal give indblik i dannelsen af Vadehavet, geologi og klima, og anskueliggør, ved brug af animationer, interaktive medier og virtual reality, hvordan Fanø bliver skabt af bølger, tidevand og stormfloder, vind og vejr.

Ifølge Janne Liburd er Lyciums arkitektur ’uden sidestykke, som naturen selv’.

– Den gør sig usynlig i landskabet, som den samtidig synliggør og bevidstgør for os. Den går i ét med klitterne, og den er skabt til formålet af Bjarke Ingels Group (BIG). Den hører til på samme måde, som navnet angiver – Lycium, som er den latinske betegnelse for bukketorn. Bukketorn blev hjembragt af Fanø-sømændene fra Kina. Og historien om planten er på den måde også historien om Fanøs kultur og historie, siger Janne Liburd.

Lycium bliver etableret af en almennyttig fond og skal ligge ved Fanø Vesterhavsbad, som er den bedste placering i forhold til natur og infrastruktur.

Vadehavsområdet blev i 2014 optaget på Unescos Verdensarvsliste.

Læs også BIG holder på medarbejderne på trods af utilfredsstillende 2018-resultat (+)

Læs flere nyheder om arkitektfirmaer her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder