Foto: Legoland

Lego-pengetank og Blackstone vil købe Legoland og andre parker for 40 milliarder kr.

Kirkbi, der er familien Kirk Kristiansens holding- og investeringsselskab bag Lego, den amerikanske kapitalfond Blackstone og det canadiske pensionsselskab Canada Pension Plan Investment Board, CPPIB, er klar til at give 4,77 milliarder britiske pund – svarende til 40 milliarder kr. – for Merlin Entertainments, som blandt andet ejer forlystelsesparken Legoland.

Det sker, efter Legoland i 2005 blev solgt til den britiske underholdningskoncern. Samtidig overtog Kirkbi 30 procent af Merlin Entertainments. Nu vil konsortiet med Kirkbi, Blackstone og CPPIB overtage hele Merlin Entertainments.

I dag er der ni Legoland-parker i syv lande.

– Som den langsigtede ejer af Lego-brandet og som strategisk aktionær i Merlin siden 2005 har vi stor stolthed og lidenskab for dette fantastiske firma, dets ledelsesteam og medarbejdere, siger adm. direktør Søren Thorup Sørensen, Kirkbi.

Merlin Entertainments er Europas største underholdningskoncern og den næststørste globalt. Det sker med 130 attraktioner, 19 hoteller og syv feriebyer i 25 lande fordelt på fire kontinenter. Merlin ejer blandt andet voksmuseet Madame Tussauds og det store pariserhjul London Eye.

Merlin Entertainments har været børsnoteret på børsen i London siden 2013, men bliver afnoteret  i tilfælde af et opkøb, oplyser konsortiet anført af danske Kirkbi.

Kirkbi, der ejer 75 procent af Lego-koncernen, investerer bredt og har blandt andet ejendomsinvesteringer i Danmark, Schweiz, Tyskland og Storbritannien.

Læs mere i Legos pengetank satser på opkøb af kontor- og butiksejendomme

Læs også Kirkbi fortsætter opkøb i Billund som led i byfornyelsesprojekt

Læs også Kommune kræver flere oplysninger om ny forlystelsespark på 300.000 kvm

Læs også Udviklere planlægger forlystelsespark dobbelt så stor som Legoland (+)

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje