Estate Media –

Nyheder – Danmark

Manglende økonomisk incitament forhindrer energirenoveringer

Klima- og energirenoveringer er den absolut vigtigste udfordring, som den nye regering bør forholde sig til, mener 30 procent af de cirka 400 ejendomsaktører, der har deltaget i en ny undersøgelse foretaget af EjendomDanmark.

Martin Burlund

torsdag 13. juni 2019 9:34

Bedre betingelser for klima- og energirenoveringer står øverst på ejendomsbranchens ønskeseddel til en ny regering. Men når der ikke sker mere på den front, end tilfældet er i dag, skyldes det ifølge et stort flertal på 65 procent af deltagerne, at branchen reelt ikke har noget økonomisk incitament til at investere i energirenovering.

Det er ikke nødvendigvis billigt at energirenovere en bygning, men set i forhold til andre måder at nedbringe CO2-udslippet på, kan det være en økonomisk fordelagtig måde at gøre det på. Dette konkluderer Klimarådet i deres rapport fra juni 2017. Her fremhæver Klimarådet netop energirenovering af bygninger som en samfundsøkonomisk billig måde at lette omstillingen frem mod 2050.

– Ejer du en bygning, som du ønsker at energirenovere, så ender det med, at lejeren får fordelen, da du ikke har mulighed for at hæve huslejen. Det skal være økonomisk bæredygtigt og give mening for ejeren – ellers kommer det ikke til at ske, siger adm. direktør Jannick Nytoft hos EjendomDanmark, der er er åben for en politisk dialog om at få en konkret handlingsplan på plads.

Han mener, at det er på tide, at ejendomsbranchen kommer ind på radarskærmen, når der tales om klima.

– Vi skal have flyttet fokus over på energirenoveringer af bygninger. De står for 40 procent af CO2-belastningen, og derfor er det lidt ærgerligt, at klimadebatten næsten kun handler om rødt kød og flyrejser. Det er selvfølgelig også vigtige diskussioner. Men vil man have noget, hvor det samfundsøkonomisk for alvor kan betale sig – og hvor omkostningerne er forholdsvis lave – jamen, så er det netop energirenoveringer, siger Jannick Nytoft.

Det kommer ikke som nogen overraskelse for Jannick Nytoft, at klimaspørgsmålet lander i toppen af den aktuelle undersøgelse. Han understreger, at der er et helt grundlæggende problem, som han kalder et paradoksproblem.

Læs også Organisationer og bygherrer i åbent brev til beslutningstagere: Vi vil have flere tagboliger

Læs også Schmidt Hammer Lassen bygger 1.800 kvm kontorlade i træ

Læs også PensionDanmark skal opføre bæredygtig bydel ved Aarhus’ grønne kile

 

Kommentarer

Seneste nyt

Estate Media lancerer tog til Mipim

Mipim, Konference / fredag 14. juni 2019

Sundhedstårn på 40 meter på vej i Aarhus

Aarhus, Byggeri / fredag 14. juni 2019

ATP og Scandic åbner nyt hotel på Nørreport

Hotel, København / fredag 14. juni 2019

Coworking-koncept udvider med to lokationer i København

Renovering, Kontor / fredag 14. juni 2019

Nordicals: – Sådan optimerede vi centralt placeret kontorejendom

Pluss, Renovering, Kontor, København / fredag 14. juni 2019

Genesta: – Vi investerer ikke i alt muligt

Pluss, Investering / fredag 14. juni 2019

Kommende konferencer

Tirsdag den 18. juni kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Torsdag den 29. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2019

- alt der glimter er ikke guld!

Jobmarked

Nyeste opslag

Indehaver

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland